TFF, G.Saray-Konya maçı için acil toplanıyor!

TFF Yönetimi, salı günü yapacağı toplantıda, Galatasaray-Konyaspor maçındaki tartışmalı penaltı pozisyonunu masaya yatıracak. Orta hakem Hüseyin Göçek ile Video Asistan Hakem (VAR) Halis Özkahya arasındaki konuşmalar dinlenecek.

TFF, G.Saray-Konya maçı için acil toplanıyor!
TFF, G.Saray-Konya maçı için acil toplanıyor!
GİRİŞ 24.11.2018 16:05 GÜNCELLEME 24.11.2018 16:05
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış


Galatasaray-Atiker Konyaspor maçının 87. dakikasındaki penaltı pozisyonu sarı-kırmızılılarda büyük infiale neden olurken, Türkiye Futbol Federasyonu da bu duruma duyarsız kalmadı. Başkan Yıldırım Demirören ile yönetimi bu konuyla ilgili salı günü bir araya gelme kararı aldı.
 
Toplanmak için 13. hafta karşılaşmalarının bitmesini bekleyecek olan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, ilk olarak karşılaşmayı izleyecek ve tartışmalı pozisyonları değerlendirecek. Maçın orta hakemi Hüseyin Göçek ile Video Asistan Hakem (VAR) olarak görev alan Halis Özkahya'nın performanslarını değerlendirecek olan TFF Yönetimi, VAR ile hakem arasında yaşanan konuşmaları da dinleyecek.
 
GÖÇEK VE ÖZKAHYA TOPUN AĞZINDA

Konuyla ilgili Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nun da görüşüne başvuracak olan yönetim, iki hakem hakkında değerlendirmede bulunacak. Yapılan hatalar konusunda taviz vermeme düşüncesinde olan Futbol Federasyonu, kim hatalıysa yolları ayıracak. Eğer iki hakemde de yanlış bulunursa, ikisinin de hakemlikleri sona erecek.
 
Bu konuda son derece kararlı olduğu belirtilen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, alınacak radikal kararla diğer hakemlere de gözdağı vermiş olacak. (Milliyet)

YORUMLAR 104
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Toplansın ama bu lig Konya'da da ,Kadılöyde ,Üsküdarda İstanbulun Anadolu yakasında , Beşiktasta ,Bursa da ,İzmirde ,Antalya da da izleniyor. Buyursunlar toplansınlar ..
    Cevapla
  • Ces01 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi menfaatine göre konuşuyor. Bu pozisyonda orta hakem hata yapabilir penaltı olarak görebilir. Buradaki yanlış on defa izleyen VAR hakemi olan zat bu yanlışı düzeltmesi gerekirken onaylıyor. VAR olmadan yapılan bir hata olsa bu kadar konuşulmazdı. O zaman bu sistemin bir gereği yok o kadar yatırım yapılmasaydı. Ankaragücü Beşiktaş maçında Ankaragücü'nün penaltı pozisyonu VAR a bile gitmedi. Artık VAR sistemini bile işlemez hale getirdiniz.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kritik kararlar bir iki kişinin eline bırakılmamalıdır. En az üç kişilik sonucu belirleyici masa hakemi olmalıdır.
    Cevapla
  • KraLGS 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece GS degil bütün türkiye liglerdeki hakem hatalarina bakilsin hakemde hata yapar insandir ama bu kadar hata fazla.Sadece GS,FB,BJK degil hepsine
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum, Konya Spora karşı haksız penaltı verilseydi TFF acil toplanırmıydı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle