G.Saray ve F.Bahçe için kritik gün!

UEFA’nın Mali Fair Play soruşturmasına dahil olan Galatasaray ve Fenerbahçe bugün UEFA'ya rapor sunacak.

G.Saray ve F.Bahçe için kritik gün!
G.Saray ve F.Bahçe için kritik gün!
GİRİŞ 04.12.2015 09:38 GÜNCELLEME 04.12.2015 09:41

Son 4 yılda 3 şampiyonluk yaşayan ve 3 kez Devler Ligi’ne katılarak büyük bir gelir elde eden Galatasaray, buna rağmen 2014 yılında UEFA’nın Mali Fair Play takibine takılmıştı. 2014’ün mayıs ayında Sarı-Kırmızılılar’a 200 bin Euro para cezası verilmiş ve tablonun düzelmesi için iki sene süre tanınmıştı. 

Yönetim, ekonomi düzelse de UEFA’nın beklentileri 2016 Mayıs’ına kadar karşılanamayacağı için yeni bir toplantı talep etmişti. O toplantı bugün saat 14.00’te, UEFA’nın Nyon’daki merkezinde yapılacak. Sarı-Kırmızılılar, mali disiplinle elde edilen ilerlemeleri ve kur farkı nedeniyle yaşanan sıkıntıları sunum halinde yetkililerle paylaşıp; ek süre isteyecek. 

Eğer bu talep kabul görürse, Sarı-Kırmızılılar için sorun büyük ölçüde aşılacak. Herkes rahat nefesalacak. Aksi takdirde ise Galatasaray’ın mali tabloyu mayısa kadar düzeltmesi çok zor. Bu nedenle para cezası, transfer yasağı kısıtlaması ya da daha kötüsü, Avrupa’dan men cezası ile karşı karşıya kalınabilir!

İlk görüşme Fenerbahçe’nin

UEFA, 20 Kasım’da Sarı- Lacivertliler ile ilgili de inceleme başlatıp, gelirlerini dondurmuş ve 4 Aralık’a (bugün) randevu vermişti. Galatasaray’ın sunumundan önce bugün saat 12.30’da Fenerbahçe, UEFAyetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirecek. 

Toplantıya yönetim adına Şekip Mosturoğlu katılacak ve kulübün önümüzdeki süreçte gelirlerini artıracağına yönelik bilgilendirmede bulunacak. UEFA bu konuda ikna olmazsa, aynı Galatasaray’daki gibiFenerbahçe’ye de kâr-zarar dengesini sağlaması için 2 sene zaman tanıyacak.