Bakan Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na Passolig cevabı!

Sandık başına gitmeye sayılı günler kala Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim kampanyasını sürdürdüğü Samsun’da konuştu.

Bakan Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na Passolig cevabı!
Bakan Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na Passolig cevabı!
GİRİŞ 25.10.2015 10:06 GÜNCELLEME 25.10.2015 10:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile memleketi ve seçim bölgesi Samsun’da Vatan Gazetesi yazarlarından Murat Çelik ile buluştu.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Passolig'i kaldıracağız' vaadine değinen Bakan Kılıç, şunları söyledi;

Elektronik bilet, 6222 Sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nın bir uygulaması. Uygulamanın şekli ve sorumluluğu da Türkiye Futbol Federasyonu’na ait. Bu düzenleme Meclis’ten geçerken CHP de dahil bütün partiler destek ve onay verdi. Sahaya yabancı madde atmak, toplu halde küfür etmek gibi olaylarda gözle görülür bir düşüş var. Herhalde hepimizin buna karşı olması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu, “İsteyen, istediği sloganı atacak” diyor. Bunun önünde zaten hiçbir engel yok. Ama isteyen istediği gibi küfür edemeyecek. Ve etmemeli. İşte son küçük çocuğumuzun yaşadıklarında gördük. Sayın Kılıçdaroğlu o küçük çocuğun, Berkay’ın babasına ne der acaba küfür vb konularda? Tabii bir de şu var… Kendileri, “Siyaset spora müdahale etmesin, karışmasın” diyor.

Futbol Federasyonu özerk bir yapıya sahip ve biz siyaset olarak müdahale etmiyoruz. Ama kendi vaatleri kendi söyledikleriyle çelişiyor. Elektronik bilet uygulamasını kaldıracaksanız; o zaman siz doğrudan, özerk federasyonun uygulamalarına müdahale edeceksiniz demektir. Elektronik bileti, o tribünlere sporun dışındaki amaçlarla gidenler istemiyor. Tabii bir de karaborsa işlerinden nemalananlar…

YORUMLAR 1
  • 123 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakın şuna cevap bile vermeyin (kılıçdaroğluna)
    Cevapla