Koskoca ligi 79 bin kişi izledi!

Eto'o, Gomez, Van Persie, Podolski, Dzsudzsak gibi yıldızlar da boş tribünlere çare olmadı. Passolig'den sonra tribünler bir türlü dolmuyor.

Koskoca ligi 79 bin kişi izledi!
Koskoca ligi 79 bin kişi izledi!
GİRİŞ 21.10.2015 12:15 GÜNCELLEME 21.10.2015 13:28
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig, seneler geçtikçe değerini arttırıyor. Yeni stadyumlar yapılıyor, dünya yıldızları ülkemize futbol oynamaya geliyor. Ancak bir türlü tribünler dolmuyor.

Passolig geldi böyle oldu

Passolig’in yürürlüğe girmesinden bu yana günden güne düşen seyirci sayıları, bu hafta da vasatı gördü. Mario Gomez, Robin van Persie, Lukas Podolski, Samuel Eto’o gibi dünya yıldızlarının forma giydiği Süper Lig’de oynanan 9 maçı sadece 78 bin kişi izledi.



Haftanın en çok dolan stadyumu Gençlerbirliği maçında Galatasaray tribünüydü. 22 bin kişi bu karşılaşmayı stattan takip etti ancak bu sayı, Almanya Bundesliga’da haftanın en az izlenen maçı olan Wolfsburg-Hoffenheim’dan (28 bin) bile az! Almanya taraftarı, 395.065 kişi ile neredeyse tam dolu stadyumlarıyla bizim bulduğumuz rakamı tam olarak 
5’e katlıyor.



Barça ve Real 2’ye katladı

La Liga’nın 2 büyük kulübü Barcelona ve Real Madrid, bu hafta maçlarını evlerinde oynadı. Barça’nın, Rayo Vallecano’yu 5-2 yendiği karşılşamada Nou Camp’ta tam 75 bin 472 taraftar Katalanlar’ı takip etti.

Real Madrid taraftarı ise yine işbaşındaydı. Eflatun-Beyazlılar taraftarlar, takımlarını Levante karşısında 74 bin 779 kişiyle destekledi. Bu iki kulübün taraftar sayıları böylece bizim 9 maçın 2 katına çıkmış oldu.

Süper Lig

Almanya Bundesliga



İspanya La Liga



İngiltere Premier Lig

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 125
  • halil ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    daha iyi işte,fakir fukaranın parası cebinde kalıyor...çokmu önemli maç izlemek...
    Cevapla
  • yeter artık 8 yıl önce Şikayet Et
    passolig gitsin bilet fiyatları 25-45-65 değil; 8-10-15 olsun sinamaya gideceğimize maça gidelim.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Tek bankayla(!) çalışan Passoligi getirenlerin buna elbet yanıtı olacaktır. Örneğin neden tek banka ve neden o banka?
    Cevapla
  • şakirr 8 yıl önce Şikayet Et
    pasolig mi şike mi? azizi aklayan adalet, hakemleri taraflı atayan tff,futbolcuların önce parama bakarım zihniyeti, kulüplerini soyan yönetimler, küfreden hocalar, defans yapmaktan başka bir taktiği olmayan takımlar, takım içinde çeteleşip ağır antrenman yaptıran hocaların gitmesi için kendi kalesine gol atan oyuncular, türbünleri değil maçı seyreden polisler, trafik, avrupanın en pahalı bilet fiyatları, berbat zeminler, karambolden gelen goller, yakın temas, güreş, karete, top geçer adam geçmez, bir maçta 45 tane fauller, ve daha ne iğrençlikler!.. üstüne para versen izlenmez bu lig.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 8 yıl önce Şikayet Et
    Kocaelispor geçen sezon sahasındaki Büyükçekmece maçında 20,745 seyirci ile amatör bir maçta en fazla seyirci rekorunu kırdı. İsmetpaşa Stadı'nın kapasitesinin 15 bin olması ise Kocaeli'nin yerel gazetelerinde günlerce tartışıldı :-) Başakşehir, Kayseri, Kasımpaşa, Osmanlıspor, Gençlerbirliği...Bu takımlar seyirci fakiri takımlar. Futbol seyirci ile oynanan bir oyun. Sakaryaspor, Kocaelispor, Samsunspor, Malatyaspor, Göztepe, Karşıyaka gibi coşkulu taraftar kitlesine sahip takımlar mutlaka süper ligde olmalı.Lige heyecan katan takımlar alt liglerde; seyircisiz takımlar süper ligde.Passolig bahane!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle