Taraftar istedi, Sow Kartal'ı avladı!

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı son dakikada Moussa Sow'un attığı golle 1-0 mağlup etti.

Taraftar istedi, Sow Kartal'ı avladı!
Taraftar istedi, Sow Kartal'ı avladı!
GİRİŞ 23.03.2015 00:15 GÜNCELLEME 23.03.2015 00:33
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, zirve yolunda büyük önem taşıyan karşılaşmada Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve büyük gerginliklere sahne olan mücadeleyi Fenerbahçe, son dakikada Moussa Sow'un golü ile 1-0 kazandı.

TARAFTARIN SOW ISRARI

Önce sahayı ardından stadı terkeden Emenike'ye öfkelenen Fenerbahçe tribünlerinin yoğun ısrarı ile oyuna giren Moussa Sow, belalısı olduğu Beşiktaş'ı 90+1'de yıktı.

Karşılaşmaya Emenike'nin hareketleri damga vurdu. Nijeryalı oyuncu, ilk yarıdaki etkisiz oyunu sonrasında taraftarların kendisine tepki göstermesine dayanamadı ve sahayı terketmek istedi. Golcü oyuncu ikna edilerek oyunda tutuldu, ancak devre arasında yerini Pierre Webo'ya bıraktı. Öte yandan ilk yarıda Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic arasında da ciddi bir gerginlik yaşandı.

Galibiyetin ardından Fenerbahçe zirvedeki Galatasaray'ın 2 puan arkasında 53 puanla 3. sırada yer aldı. Beşiktaş ise 54 puanla, 2. basamaktaki yerini değiştiremedi.

Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacakken, Beşiktaş ise sahasında İstanbul Başakşehir'i konuk edecek.

 

KARTAL İLE 3. GALİBİYET

Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunda teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı derbi maçlarda 3 galibiyet aldı, 1 kez yenildi.

Ligde deplasmanlarda 6. haftada Galatasaray'a 2-1 yenilen, 8. haftada Beşiktaş'ı 2-0 yenen sarı-lacivertli takım, sezonun ikinci yarısında Kadıköy'de iki rakibini de 1-0'lık skorlarla geçti.

BEŞİKTAŞ DERBİYİ DE LİDERLİĞİ DEKAYBETTİ

Süper Lig'de 25. haftaya en yakın rakibi Galatasaray'ın 2 puan önünde lider giren siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisini yitirip, 54 puanda kaldı ve liderin 1 puan gerisinde ikinci sıraya geriledi.

Fenerbahçe ise puanını 53'e yükseltip, üçüncü sıradaki yerini korudu.

KADIKÖY'DE BÜYÜK SEVİNÇ!

Sow'un uzatma bölümünde gelen golü Kadıköy'de büyük bir coşku oluşturdu.

Karşılaşmanın bitimiyle sarı-lacivertli taraftarlar sevinçlerini tribünde yaşarken, stat hoparlörlerinden uzun süre Fenerbahçe marşı çalındı.

SAKATLIKLAR DAMGA VURDU

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbiye yaşanan sakatlıklar damga vurdu.

Karşılaşma öncesinde ısınırken sakatlanan Fenerbahçe savunma oyuncusu Gökhan Gönül yerini mecburen Mehmet Topuz'a bıraktı.

Mücadelenin ilk yarısında bir pozisyonda sakatlanan Meireles, Emenike'nin sahayı terk etmesiyle yaşanan olayın ardından 35. dakikada yerini Sow'a bıraktı.

Derbinin ikinci yarısında Fenerbahçe'de üçüncü sakatlık yaşandı. Sakatlığı nedeniyle 49. dakikada oyundan alınan Dirk Kuyt'ın yerine Diego maça devam etti. Sarı-lacivertli takım bu dakikada 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullandı.

Karşılaşmanın 45. dakikasında Beşiktaş'tan kaleci Tolga Zengin sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Teknik heyete devam edemeyeceğini işaret eden Tolga, 45. dakikada oyundan çıktı. Bu dakikada siyah-beyazlı takımda Günay Güvenç kaleyi devraldı.

Derbinin 70. dakikasında Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu, Beşiktaş'tan da Tolgay Arslan çarpışarak başlarına darbe aldı. Emre oyuna devam ederken Tolgay sedye ile soyunma odasına götürüldü. Beşiktaş'ta Tolgay'ın yerine 73. dakikada Olcay Şahan oyuna dahil edildi.

Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 35 Sow), Kuyt (Dk. 49 Diego), Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Emenike (Dk. 46 Webo)

Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 45 Günay Güvenç), Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Tolgay Arslan (Dk. 73 Olcay Şahan), Demba Ba

Gol: Dk. 90+1 Sow (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 59 Veli Kavlak, Dk. 88 Motta (Beşiktaş), Dk. 90+5 Diego (Fenerbahçe)

YORUMLAR 53
  • bjk 9 yıl önce Şikayet Et
    Oğuzhan özyakupu şımarttınız bu devşirme topçuların yerine beşiktaşın alt yapidaki futbolcuları oynatın bunlardan kat kat iyidir bu devşirme topçulara verilen fırsatlar kiralık olarak giden muhammet firsat verilseydi bir beşiktaşlı futbolcu altyapıdan kazanılmış olacaktı
    Cevapla
  • Bırak bahaneyi 9 yıl önce Şikayet Et
    İlk maçta Gokhan yok dedik bu maçta bahane üretmeyin senin baskanın ne yaptı su takıma suskun tavirlariyla ne kazandırdı bırak su takıma kimi alabildi ne bekliyodunuz uefayimi alcaktikhep bı eziklik hep bı galibiyet sonrası şampiyon havaları fenerle galarasayla 100 mac yapalım yeniliriz yeter be sosaymis mustafa mis kaç paraya aldın bedavayami ucuz etin yahnisi olmaz Beşiktaş'a yürekli adam lazım nouma gibi İlhan gibi i.üzülmez gibi bırakın kolej takimiymisda falan filan Bos vaatler boos
    Cevapla
  • Rıfkı bekiri 9 yıl önce Şikayet Et
    Ballı fener ancak bu kadar olur
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz beşiktaş olarak sahipsiziz bak iki mactir yeniliyoruz hic bu takim niye böyle diye sorguya çeken varmi kukla fikret orman ve beşiktaş dūşmanı tūp kafa
    Cevapla
  • varol yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    İsmail hocamı desem aziz başkanmı desem emenikeyide alın harbi gidin nedir bu emenike yaa,selçuk oynasa yerine daha iyi,hatta kalecimiz fehm mert bile ondan iyi oynar oofffff
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle