Şanlıurfaspor 1. Lig'e yükseldi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta liderlik koltuğunda oturan Şanlıurfaspor, İskenderun Demir Çelikspor karşısında kazandı, bitime 1 hafta kala 1. Lig biletini aldı..

Şanlıurfaspor 1. Lig'e yükseldi
Şanlıurfaspor 1. Lig'e yükseldi
GİRİŞ 13.05.2012 18:17 GÜNCELLEME 13.05.2012 19:17
 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta İskenderun Demirçelikspor'u 2-0 mağlup ederek, sezonun bitimine 1 hafta kala grupta şampiyonluğunu ilan eden Şanlıurfaspor'un, TFF 1. Lig'e yükselmesi kentte sevinçle karşılandı.

Haftaya en yakın takipçisi Balıkesirspor'un 3 puan önünde giren sarı-yeşilli ekip, İskenderunspor galibiyeti ve Balıkesirspor'un, Bugsaşspor ile golsüz berabere kalması üzerine puanını 72'ye yükseltti.

Ligin son haftasına takipçisi Balıkesirspor'un 5 puan önünde girecek olan ''Ceylanlar'' son hafta, ligden düşmesi kesinleşen Kocelispor ile yapacağı maça prestij için çıkacak. 43 yıllık lig kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren Şanlıurfaspor'un şampiyonluğunu 1 hafta erken ilan etmesi camiayı da mutlu etti.

-Sokaklar sarı-yeşil-

Bu arada Şanlıurfaspor'un deplasmanda yaptığı maçı Atatürk Bulvarı'nda belediye hizmet binası önündeki dev ekrandan izleyen vatandaşlar, karşılaşmanın ardından şampiyonluk coşkusunu yaşadı.

Kentin farklı noktalarından gelip, Atatürk Bulvarı'nda toplanan gruplar burada birleşip, ellerinde Şanlıurfaspor bayraklarıyla Abide Kavşağı'na kadar meşaleler eşliğinde yürüdü. Bu arada taraftar grubuna bazı vatandaşlarda araç konvoyu ile eşlik etti.

 Polis ekipleri taraftar yoğunluğu nedeniyle trafiğin aksadığı Atatürk Bulvarı'nda zaman zaman uyarılarda bulundu. Şanlıurfaspor kafilesinin İskenderun'dan dönüşünü bekleyen kimi taraftar grupları da tesislere giderek, halay çekip şampiyonluk kutlaması yaptı.