Balkanlarda madalya bırakmadık!

19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası'nın 26 Haziran 2011 Pazar günü yapılan final müsabakaları ile sona erdi.

Balkanlarda madalya bırakmadık!
Balkanlarda madalya bırakmadık!
GİRİŞ 27.06.2011 14:36 GÜNCELLEME 27.06.2011 14:36

EDİRNE'DE BALKAN ŞAMPİYONASI BALKANLAR’DA MADALYA BIRAKMADIK

19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası Edirne’de sona erdi. Edirne Valiliğinin sponsorluğunda 6 ülkeden 58 sporcunun katılımı ile 5 branşta düzenlenen 19 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası'nın 26 Haziran 2011 Pazar günü yapılan final müsabakaları ile sona erdi.

Sporhayat.com'un haberine göre Kenya’da ki Olimpiyat eleme müsabakalarına giden Avrupa Gençler 3.sü Emre Lale ve Avrupa 2.si Neslihan Yiğit’ten yoksun bir kadro ile Türkiye Takım müsabakalarında Balkan 2.si olurken Ferdi müsabakalarda ise Türk sporcuları fırtına gibi esti ve 20 madalya’nın 13 ‘ünü alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Pazar günü yapılan final müsabakaları sonucunda yapılan ödül töreninde dereceye giren ülkelerin Kupa ve Madalyalarını Edirne Valisi Gökhan Sözer , Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner,GSGM Baş müfettişlerinden Nesim Çelik, Edirne GS İl Müdürü Emin Küçük ve Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik takdim ettiler. Ödül töreni sonunda Federasyon tarafından Müsabakaya sponsor olan Edirne Valiliği adına Edirne de ki 40 okula Badminton dikme ve filesi,Badminton raketi ve topu verildi.

Müsabakayı değerlendiren Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik” Türk badmintonunun artık Balkanlar'ı aştığını, artık Avrupa ve dünyada ses getiren branş haline geldiğini söyledi.

“ULUSLARARASI BAŞARILARIMIZ ARTTI”

Badminton sporunda Türkiye'nin uluslararası başarılarının arttığını, 4 yıldır Avrupa şampiyonalarında takım halinde üçüncülük, ferdide ise ikincililik ve üçüncülük almaya başladıklarını vurgulayan Özmekik, şöyle devam etti: Esas hedefimiz Olimpiyatlar olduğu için bu Balkan Şampiyonasında Olimpiyat hazırlık takımımızda olan Emre Lale ve Neslihan Yiğit’ten yoksun bir kadro ile mücadele ettik.Takım halinde Şampiyonluğu son anda kaçırmamıza rağmen Ferdi müsabakalarda bunun acısını çıkardık ve toplam 20 Madalya’nın 13’ünü ülke olarak tek başımıza aldık.

''Daha iki ay önce Avrupa Gençler Şampiyonası'nda tek erkeklerde Emre Lale ve tek bayanlarda Özge Bayrak ile iki Avrupa üçüncülüğü kazandık. 2010 yılında liselerde dünya ikincisi olurken, ayrıca karma takım kızlarda ve erkeklerde iki dünya üçüncülüğü elde ettik. 2009 ve 2010 yıllarında Balkanlar'da alınan toplam 100 madalyanın yarısından fazlasını Türkiye olarak tek başımıza alıyoruz. Türkiye'den 3 bayan sporcumuz şu an olimpiyat kotasına çok yaklaşmıştır. Genel Müdürümüz Yunus Akgül’ün destekleriyle İnşallah 2012 Londra Olimpiyatları'na Türkiye'den en az bir bayan, özbeöz Türk sporcu göndereceğimize inanıyorum.''

19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası Ferdi müsabaka sonuçları :

Tek Erkekler;

1. Akın ŞENOL (Türkiye)

2. Tolga ÖZSOY (Türkiye)

3. Sinan ZORLU (Türkiye)

3. Ivan RUSEV (Bulgaristan)

 Tek Bayanlar;

1. Stefani STOEVA (Bulgaristan)

2. Cemre FERE (Türkiye)

3. Busenur KORKMAZ (Türkiye)

 3.Bozhidara TOPUZOVA(Bulgaristan)

Çift Erkekler;

1. Akın Şenol – Tolga ÖZSOY (Türkiye)

2. Enis SESELAN – Ramazan TEKDEMİR

3. Sinan ZORLU – Yusuf Ramazan BAY (Türkiye)

3.Adrian DERELİ(Romanya) – Petrovic BORKO (Sırbistan)

Çift Bayanlar;

1. Gabriela STOEVA – Stefani STOEVA (Bulgaristan)

2. Ebru TUNALI – Neslihan KILIÇ (Türkiye)

3. Cemre FERE – Ebru YAZGAN (Türkiye)

3.Busenur KORKMAZ – Özge TOYRAN (Türkiye)

 Karışık Çiftler;

1. Ivan RUSEV – Gabriela STOEVA (Bulgaristan)

2. Erol CEYLAN – Neslihan KILIÇ (Türkiye)

3. Yusuf Ramazan BAY – Aycan KOÇ (Türkiye)

3.Viladimir SHISHKOV – Mila IVANOVA (Bulgaristan)

Takım Şampiyonası;

1. Bulgaristan

2. Türkiye

3. Romanya

3. Sırbistan

(sporhayat)