Zalad'dan 17 yıl sonra 8-0 açıklaması

17 yıl önce G.Saray'ın A.Gücü'nü 8-0 yendiği maçta yediği goller nedeniyle adı şike iddialarına karışan Rade Zalad, artık aklanmak istiyor. Sırp kaleci, G.Saray Başkanı Polat'ın bunu yapabileceğini söyledi.

Zalad'dan 17 yıl sonra 8-0 açıklaması
Zalad'dan 17 yıl sonra 8-0 açıklaması
GİRİŞ 11.08.2010 14:08 GÜNCELLEME 11.08.2010 14:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ahmet Uykan'ın haberi

Türk futbolseverler Rade Zalad ismini ilk kez 1986 yılında Eskişehirspor'la tanıdı. Es-Es'te gösterdiği başarılı performansın ardından soluğu Beşiktaş'ta alan Zalad, Siyah-Beyazlı takımın kalesinde de adeta devleşerek dikkatleri üzerine çekti. Beşiktaş'ın iki sezon boyunca en az gol yiyen takımı olmasında büyük pay sahibi olan Sırp kaleci, 1989 yılında sürpriz bir şekilde A.Gücü'ne transfer oldu. Başkentte 4 yıl görev yapan Zalad'ın Türkiye serüveni ise hüsranla bitti. Zira 1992-93 sezonunun son haftası unutulmaz kalecinin adeta sonunu hazırladı. O sezon G.Saray ve Beşiktaş aynı puanla son haftaya girerken her iki takım galibiyet kadar gol averajına da önem veriyordu. Sonunda Beşiktaş, İnönü'de G.Birliği'ni 3-1 yenerken G.Saray başkentte Zalad'ın kaleyi koruduğu Ankaragücü'ne 35 dakikada 5 gol attı. Zalad devre arasında oyundan çıksa da maç 8-0 bitiyor ve G.Saray gol averajı ile Beşiktaş'ın önünde şampiyon oluyordu.

İşte aradan 17 yıl geçmesine rağmen ismi sürekli 8-0'lık maçla anılan Zalad, Belgrad'da Zaman'ın sorularını içtenlikle cevapladı.

Beşiktaş tarihinin en başarılı kalecisi olmana rağmen ismin hâlâ 8-0'lık A.Gücü-G.Saray maçı ile anılıyor. Bu seni rahatsız ediyor mu?

Tabii ki bundan çok rahatsız oluyorum. Halbuki benim Beşiktaş'ta yaptıklarım ortada. İstatistik denen bir şey var. Beşiktaş'ın kalesini en çok koruyan ve en az gol yiyen kalecisi benim. Bunu kimse inkar edemez. Fakat nedense Türk medyası A.Gücü-G.Saray maçını bir türlü unutamıyor. Benim vicdanım rahat. O maçta her zaman olduğu gibi elimden geleni yaptım. Ancak takım halinde çok kötüydük ve ilk yarıda ben 5 gol yedim. Medya da faturayı bana kesti. Yani çamur at izi kalsın misali adımı lekediler. Ben yıllarca Beşiktaş'ın ekmeğini yedim. Onlara nasıl ihanet ederim? Ancak bu iftira benim önümü kesmedi. Önce Partizan'da, ardından Sırbistan Milli Takımı'nda kaleci ve yardımcı antrenörlüğe kadar yükseldim.

Sen maçı bir daha tekrar izledin mi? Özellikle yediğin goller hakkında yorum yapabildin mi?

İzlemedim. Zaten izlememe gerek yok. Ben o maçı dün gibi hatırlıyorum. G.Saray'dan hangi futbolcu topu ayağına alsa benimle karşı karşıya kalıyordu. Fakat hiçbir arkadaşımın iyi niyetinden şüphe etmedim. Futbolda bu tür skorlar oluyor. Örneğin Beşiktaş'ın Liverpool'a 8-0 yenildiği gün kaleci Hakan'a çok üzülmüştüm.

Maçın devre arasında A.Gücülü bazı futbolcuların senin üzerine yürüdüğü söyleniyor.

Hayır kesinlikle öyle bir olay yaşanmadı. Devre arasında takım halinde çok üzgündük. Ben de Tınaz Tırpan hocaya ikinci yarıda kaleye geçmek istemediğimi ve futbolu bıraktığımı söyledim. Kaleye Arif geçti. O da 3 gol yedi. Maçtan bir gün sonra da basın toplantısı düzenleyip bir daha kalecilik yapmayacağımı açıkladım.

O maçla ilgili şimdiye kadar sürekli senin üzerine gidildi. Peki G.Saray yönetiminden sana sahip çıkan ve koruyan olmadı mı?

Hayır, şimdiye kadar olmadı. Sadece OFK Belgrad-Galatasaray maçı öncesi Başkan Adnan Polat'la tesadüfen bir yemekte karşılaştım. Onu hayatımda ilk defa orada gördüm. Kendimi ona tanıttığımda çok şaşırdı. Bana sarılarak 'Kardeş senin o maçla ilgili hiçbir kabahatin yok. Sen çok dürüst birisin.' dedi. Bu sözleri duyunca çok duygulandım. Kendi kendime keşke bunları Türk basını da duysa dedim.

Adnan Polat'ın o maçla ilgili Türk medyasına bir açıklama yapmasını ister misin?

Olabilir. O sezon Adnan Polat Galatasaray'da yöneticiydi. Kendisi veya o dönemin başka bir idarecisi benim adımı temize çıkarabilir. Aslında çok da önemli değil. Dediğim gibi vicdanen çok rahatım. Fakat iki oğlum var ve ikisi de futbolcu. Belki de günün birinde Türkiye'de futbol oynayacaklar. Suçsuz yere sadece çirkin bir dedikodu yüzünden çocuklarımın zarar görmesini istemem.

ZAMAN

YORUMLAR 6
  • CANIM ÜLKEM 2 yıl önce Şikayet Et
    ben zalad a ne diyeyim adam bjk den 6 yiyiyor gs den 5... bjk degilmi kupasını iade eden jıkle yaptık diye
    Cevapla
  • yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sezon Beşiktaş Ankaragücünü 6-0 yenmişti. Galatasaray 8-0 yenince ağlıyorlar. Sinan engin ankaragücündeydi. Defalarca açıkladı. Şike olsaydı ankaragücü futbolcusu olarak ben bilirdim. Duyardım. Farkına varırdım. Dedi. Ancak .beşiktaşlılara anlatamadı. Beşiktaşlılar gitsin Sinan engine sorsunlar. Ve Ankaragücünün kalecisi zalad da eski bir beşiktaşlıydı. Şimdi gidin sorun yine beşiktaşlıdır. Kendisi de açıkladı. Beşiktaşın en başarılı kalecileri arasındayım. İstatistikler ortada dedi. Ayrıca Zalad ikinci yarı oyuna devam etmedi. Ama ankaragücü 3 gol daha yedi. Yani zalad beşiktaştan 6 galatasaraydan 5 gol yemiş oldu.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaş denen anadolu kulübünü yarın sahasına gömeceğiz
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Şikeyle parayla herkez eski takınına ihanet eder
    Cevapla
  • İbrahim KAYYA 13 yıl önce Şikayet Et
    Açıklanmayan Mercedesler. O dönemde Ankara Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesinde çalışan çok güvenilir ve Galatasaraylı olan bir arkadaşımın açıklamasıdır. O maçtan sonra kaleci Zalad adına 8 tane Mercedes marka araç tescil ediliyor. Bu Mercedeslerin açıklaması neden yapılmıyor. Maçtan sonra ve aynı anda 8 Mercedes araç. Düşündürücü!!!!!
    Cevapla
  • fanatik zalad dım 4 yıl önce Şikayet Et
    35 dakika 5 gol sen en kötü bi takımda bile yemezsin zalad sen altın kaleciydin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle