Edin Dzeko, Bosnalı çocuklarla buluştu

Almanya'da bu sezon Wolfsburg formasıyla gol kralı olan Bosna Hersekli milli futbolcu Edin Dzeko, Bosnalı çocuklarla bir araya geldi.

Edin Dzeko, Bosnalı çocuklarla buluştu
Edin Dzeko, Bosnalı çocuklarla buluştu
GİRİŞ 20.05.2010 14:43 GÜNCELLEME 20.05.2010 14:43

UNICEF'in gönüllü elçisi olan Edin Dzeko, Bosna-Hersek'in Fonica, Travnik ve Busovaça kentlerinde 7 okulu ziyaret etti. Okullarda Boşnak, Sırp ve Hırvat çocuklarla bir araya gelen Edin Dzeko, ''Çocuklar arasında bir ayrım görmediğime çok sevindim ve ileride bu çocukların sesini duyurmaya gayret edeceğim'' dedi.

UNICEF Bosna Hersek Temsilcisi Florence Bauer de yaptığı açıklamada, Edin Dzeko gibi yıldız bir futbolcunun, çocukların gözünde bir kahraman olduğuna işaret ederek, ''Bu tür yıldız oyuncuların barış ve dostluk adına yapacakları çok önemli görevler var'' dedi.

Bosna Hersek'te Boşnak, Sırp ve Hırvat çocuklar aynı okullara gidiyor, ancak farklı sınıflarda ders görüyor. Her etnik gruba ise ayrı müfredat programı uygulanıyor. UNICEF, Bosna Hersek'te ''Tek Çatı Altında İki Okul'' olarak adlandırılan bu sistemi ülke genelinde kaldırmak ve çocukların karma eğitim almalarını sağlamak için çalışma yürütüyor. Edin Dzeko'nun bu çalışmaya destek vermek amacıyla okulları ziyaret ettiği öğrenildi.

KAYNAK: AA