Kardemir Karabükspor Süper Lig'de
Bank Asya'da fırtınalar estiren Karabükspor, bitime 4 hafta kala Çaykur Rizespor'u da yenerek 3. sıradaki Adanaspor'a 14 puan fark attı ve Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmayı garantiledi.

Ç.RİZESPOR-K.KARABÜKSPOR: 0-3
STAT: Yeni Rize
HAKEMLER: Zafer Demir, Volkan Akçit, Gökmen Arda
Ç.RİZESPOR: Zafer, Yunus Murat, Hakan, Murat Ocak, Ersin, Hasan Üçüncü, Kemal (Dk. 54 Mithat), Mehmet Sedef (Dk. 75 Özgürcan), Kenan, Çağrı (Dk. 46 Erhan), Riberio
K.KARABÜKSPOR: Ferhat, Engin, Ömer, Şenol, Ferdi (Dk. 76 Birol), Bülent, Yasin (Dk. 86 Tayfun), Hassan Wasswa, Muhammed, Hakan, Emenike (Dk. 69 Burak)
GOLLER: Dk. 31 Şenol, Dk. 42 ve 60 Yasin
SARI KARTLAR: Dk. 33 Ersin, Dk. 35 Kemal, Dk. 68 Riberio(Çaykur Rizespor) Dk. 35 Yasin, Dk. 62 Hakan(Kardemir Karabükspor)
KIRMIZI KART: Dk. 83 Bülent (Kardemir Karabükspor)
Son yenilgisini 21 hafta önce alan ve 16. haftadan beri liderliği kimseye kaptırmayan Karabükspor, emeklerinin karşılığını aldı ve gelecek sezon Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.
Rizespor deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maça iyi başlayan Karabükspor, 31. dakikada Şenol Akın'ın golüyle 1-0 öne geçti.
Konuk ekip 42. dakikada gol kralı adayı futbolcusu Yasin Avcı ile farkı ikiye çıkardı ve rahatladı. Bu arada bu golden sonra doğan ofsayt itirazları nedeniyle maçta ortam gerildi. Tribünlerden sahaya yabancı maddeler atılırken oyun bir süre durdu.
Karabükspor 2. yarıda da hız kesmedi. Yasin avcı 60. dakikada kendisinin 2., takımının 3. golünü kaydetti. Bu gol Yasin'in bu sezonki 17. golüydü.
Maçı 3-0 kazanan Karabükspor böylece önümüzdeki sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.
Karabükspor, 1993-1994 sezonunda Süper Lig'den düşmüştü ve 16 yıl sonra tekrar yükselmiş oldu..
KARABÜKSPOR'DA BÜYÜK SEVİNÇ
Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u 3-0 yenerek, ligin bitimine 4 hafta kala Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor'da, maçın bitiminin ardından büyük sevinç yaşandı.
Maçın bitiş düdüğünün ardından Kardemir Karabüksporlu futbolcular, sahada adeta sevinç yumağı oluşturdular. Teknik Direktör Yücel İldiz'i omuzlarına alan futbolcular, daha sonra kale arkası tribününde kendilerini desteklemeye gelen yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu ile sevinçlerini paylaştılar.
Taraftarlarla birlikte ''Şampiyon Karabükspor'' diyerek tezahuratta bulunan futbolcular, sevinç gösterilerinde de bulunarak, Turkcell Süper Lig'e çıkmayı kutladılar.
Çaykur Rizesporlu taraftarlar da konuk Kardemir Karabükspor'u alkışlarla desteklediler. Kardemir Karübüksporlu oyuncular da alkışlarla yeşil-mavili taraftarlara karşılık verdiler.
İLDİZ: ''ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ'
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, maçın ardından yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'e çıkmanın çok güzel birşey olduğunu söyledi.
Lige çıkmalarında herkesin emeği olduğunu vurgulayan İldiz, ''Sezon başından beri çok yoğun ve kararlı bir şekilde oyuncu arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Başkanımız başta olmak üzere tüm kentin desteğini arkamıza aldık. Lige çıkmamızda herkesin çok emeği var'' dedi.
Uzun bir süre lig liderliklerini sürdürdüklerini ifade eden İldiz, ''Aşağı yukarı belli olan Süper Lig'e çıkma durumumuzu bugün matematiksel olarak da garantilemiş olduk. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde oynayıp, Süper Lig'e gelmek istiyoruz'' diye konuştu.
Sezon başında yeni bir takım kurmalarına rağmen transfer döneminde çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildiren İldiz, şunları söyledi:
''Özellikle birbirini tamamlayıcı futbolcular transfer ettik. 24 kişilik kadroda kim oynarsa oynasın çok birşey fark etmedi. Oyuncu arkadaşlarımız çok büyük bir rekabete girdi. Futbolcu arkadaşlarımız zaman zaman 34 maç başı değil de 68 maç başı prim ödensin diye espriler yaptılar. Çünkü perşembe günü yaptığımız çift kale maçlar bile resmi maçlar gibi çok ciddi geçti.
Süper lige çok ciddi bir çalışmanın ürünü olarak yükseldik. Kardemir Karabükspor, sempatik bir şehir. Bank Asya 1. Lig'de kendimize yakışanı yaptık. Lige sempatik olarak geldik, aynı sempatikliğimiz ve çetin cevizliğimiz Turkcell Süper Lig'de de devam edecektir.''
YASİN: ''DOYASIYA KUTLAYACAĞIZ'
Çaykur Rizespor karşısında takımının iki golüne imza atan Yasin Avcı ise Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi matematiksel olarak garantilediklerini belirterek, ''Bunun için gururluyuz'' dedi.
Takımda çok iyi bir arkadaşlık olduğunu ifade eden Avcı, ''Yönetim, takım ve şehir olarak inandık. Kardemir Karabükspor'u Süper lige çıkarttığımız için çok mutluyuz. Ben de elimden geleni yaptım. Bugün de iki gol attım. O da ayrı bir mutluluk. Artık Süper Lig'e yükselmeyi doyasıya kutlayacağız. Tüm Karabük'e hayırlı olsun'' diye konuştu.
-
mavi ateş 15 yıl önce Şikayet EtKARABÜKE GELİNCE. özellikle gelecek yıl istanbuldan karabükümüze gelecek misafirlerimiz safranboluda tarihi yerleri gezmeden safranbolu lokumunuzu almadan oradan yeniceye geçip döşşek gibi ormanları görmenizi mutlaka ama mutlaka Eflaniye uğrayıp çok güzel tabiatı görüp akciğerlerinizi oksijen ile doldurmanızı gelirkende meşhur Eflani hindisindende almanızı tavsiye ediyorumBeğen
-
baran aka 15 yıl önce Şikayet EtŞAMPİYON MAVİ ATEŞE KASTAMONUDAN SELAM. 12 yıldır beklenen an geldi guru duydum karabüke ve kastamonuya hayırlı olsun kastamonun son maçları çı-ok kritik mavi ateş grubunu ve amigoları kastamonuya davet ediyoruz desteklere ve morale ihtiyaç var kardeş dost şehirden tüm karabüklü sporculara selamlar BAYRAK DOĞANBeğen
-
Erhan Türüdü 15 yıl önce Şikayet EtŞampiyon. 12 yıl aradan sonra tekrar Süper Ligdeyiz.İnşallah bu sefer ligin demirbaşı olacağız.Profesyonel yönetim anlayışı ve çok iyi bir teknik ekiple çalışmanın semeresini aldık.Öyle zannediyorum ki Süper Ligde de takımın başında Yücel İldiz hoca olacak.Yalnız haberde ufak bir yanlış var.Karabükümüz şampiyonluğu garantilemedi.Bucayla aramızda 9 puan var.Haftaya galip gelirsek ikili averajdan şampiyonluk garanti oluyor.Beğen
-
ultrAslan fatih 15 yıl önce Şikayet Et... tebrikler karabükspora.yalnız o kadar karabüklüden bi tanesi çıkıp biz 11 yıl önce 1.ligdeydik 16 yıl önce değil dememiş :)Beğen
-
İSMAİL HASTÜRK 15 yıl önce Şikayet EtSÜPER LİĞ HELAL OLSUN SİZE. hoş geldiniz sefa getirdiniz, süper lig yakışır size, emeği geçen herkesi canı gönülden teblik ederim. gurbetçi karabüklüBeğen