Altıntop kardeşlerin dolandırılmasına 17,5 yıl hapis

Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin dolandırıldığı iddiasına ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, eski Türkiye Futbol Federasyonu çalışanı Cemile Aylin Arslan'ın 17,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını, annesinin ise beraatını talep etti.

Altıntop kardeşlerin dolandırılmasına 17,5 yıl hapis
Altıntop kardeşlerin dolandırılmasına 17,5 yıl hapis
GİRİŞ 17.03.2010 13:45 GÜNCELLEME 17.03.2010 13:45

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar Cemile Aylin Arslan ile annesi Semira Aydınay katılmadı. Davanın diğer sanığı Hakan Gücün ise yakalanamadığı için duruşmada hazır edilemedi.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay, Cemile Aylin Arslan'ın, Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör sekreteri olarak çalıştığını, Almanya'da yerleşik olan ve Türk Milli Futbol Takımı'nda da oynayan Halil ve Hamit Altıntop'u bu nedenle tanıdığını anlattı.

Katılanların milli takımda oynamaları nedeniyle kendilerine yapılan pirim ödemelerinin bir bankanın Etiler Şubesi'nde açılan hesaplara yatırıldığını belirten Savcı Erbay, sanığın, katılanların banka ile yaptıkları sözleşme ve bilgi formlarının federasyona gelmesinden faydalanarak bankanın çağrı merkezinden Halil Altıntop adına hesap şifresi aldığını kaydetti.

Savcı Erbay, Cemile Aylin Arslan'a, bu eyleminde teyzesinin oğlu Hakan Gücün'ün yardım ettiğini, yine bu sanıkların birlikte davranarak Halil Altıntop'un hesabından 25 Mayıs 2006 ile 22 Aralık 2006 tarihleri arasında 31 EFT işlemiyle 120 bin 150 lira, Hamit Altıntop'un hesabından da 9 Mayıs 2006 ile 20 Nisan 2007 tarihleri arasında 307 bin 400 liranın bilgileri dışında çekildiğini anlattı.

Cemile Aylin Arslan'ın çeşitli nedenlerle tanığı kişilerin hesaplarına bu kişileri yanıltarak havaleler yaptığını, daha sonra bu paraların çekildiğini belirten Savcı Erbay, bir miktar paranın da Cemile Aylin Arslan'ın annesi Semira Aydınay'ın hesabına gönderildiğini ifade etti.

Savcı Erbay, Aydınay'ın kızıyla birlikte hareket ettiğine dair delil elde edilemediğini belirterek, diğer kişiler gibi kandırıldığı kanaatine varıldığını bildirdi.

Cemile Aylin Arslan'ın savunmasında, Hamit Altıntop'un hesabından kendi hesabına aktarılan paralardan haberdar olduğunu, katılanın kendisi aracılığıyla iddia oynattığını, 427 bin liranın iddia oyununa yatırıldığını, kazanılan parayı da tekrar Hamit Altıntop'a verdiğini anlattığını hatırlatan Savcı Erbay, katılanın sanık ile yüzleştirilmesini istediğini, ancak bu talebinin mahkemece reddedilmesi nedeniyle açıklığa kavuşmadığını söyledi.

Cemile Aylin Arslan'ın ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan her 2 katılan için toplam 5 ile 17,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını isteyen Savcı Erbay, Semira Aydınay'ın ise beraatını talep etti.

Savcı Erbay, yakalanamayan sanık Hakan Gücün'ün ise dosyasının ayrılmasını öngördü.

Duruşma, sanık avukatının esas hakkındaki savunmasını hazırlaması amacıyla ertelendi.

KAYNAK: AA