Serdar Kulbilge'ye transfer şartı
Kocaelispor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Murat Karayel, sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılan kaleci Serdar Kulbilge'nin başka bir kulübe transfer olabilmesi için koydukları şartı açıkladı.
Karayel, sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılan kaleci Serdar Kulbilge'nin başka bir kulübe transfer olabilmesi için Kocaelispor'a 500 bin TL ödemesi gerektiğini belirtti.
Karayel, yaptığı açıklamada, Serdar Kulbilge'nin, kulüpten alacaklarını tahsil etmek istemesi nedeniyle kadro dışı bırakılmadığını belirttiğini anımsattı.
Her futbolcunun hakkını kanuni yollardan araması kadar doğal bir şeyin olmadığını ifade eden Karayel, ''Ama her şeyin bir zamanı, yolu, yordamı vardır, etik kuralları vardır. Kendisinin Kocaelispor Kulübü ile 2 yıllık sözleşmesi bulunmaktadır. Serdar Kulbilge sezon sonunda başka bir kulübe transfer olmak isterse 500 bin TL kulübümüze getirme şartı bulunmaktadır. Kulübümüze göndermiş olduğu ihtarnamenin altında yatan gerçek budur'' dedi.
Ligin bitimine 5 hafta kaldığını, her maçı final niteliğinde oynadıklarını, ligde kalmaya odaklandıklarını vurgulayan Karayel, ''Serdar Kulbilge, kulübün içinde bulunduğu mali krizde bu paranın ödenemeyeceğini bildiği için ihtarname çekerek, 31 Mayıs'ta kulübe bir lira getirmeden kendisini boşa çıkarmanın kurnazlığını gösterecek kadar profesyonel hareket etmiştir'' diye konuştu.
Kulbilge'nin ihtarnameyi lig bitmeden çekmesinin bir şeyi değiştirmediğini ifade eden Karayel, şunları kaydetti:
''Kulüp olarak Serdar Kulbilge'ye sezon sonuna kadar parayı ödeyemesek bile kendisi bir şekilde önümüzdeki sezon başı bu alacağını Türkiye Futbol Federasyonu'ndan tahsil edecekti. Ayrıca bugüne kadar kendisine net olarak ödenen 804 bin TL ile takım içinde en fazla ücreti alan futbolcu konumunda olan Serdar Kulbilge'nin para konuşmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz.
Süper Ligde mücadele eden kulüplere bir baksın birkaç istisna dışında bu ekonomik kriz ortamında oynadığı kulüpten bu kadar para alabilen başka bir oyuncu var mı? Biraz insaf. Fakat Fenerbahçe gibi büyük bir camiadan sadece parayı ön planda tuttuğu için gönderilen bir oyuncudan başka bir davranış modeli beklememiz de sanırım bizim hatamız oldu.
Serdar Kulbilge kalan alacakları için ihtarname çekeceğine, kendisine önce şu soruyu sormalıdır. 'Ben Kocaelispor Kulübü'nden bugüne kadar bu kadar para aldım, takımda bu paranın dörtte birini alamayan futbolcu kardeşlerim var. Ben bu kulübe aldığım para karşılığında ne verdim? Bunun yorumunu spor kamuoyuna bırakıyorum.''
Karayel, Serdar Kulbilge'nin sezon sonuna kadar PAF takım ile antrenmana çıkacağını, Kocaelispor olarak bundan sonra yaşanacak süreçte kanuni haklarını kullanacaklarını bildirdi.
-
genç adam 16 yıl önce Şikayet Etmadem paragöz. adama sormazlar mı madem para için fener gibi bir takımı bıraktı bu adamı neden aldınız? ödeyemeyecektiniz neden en yüksek parayı teklif ettiniz?Beğen
-
Basri Altınok 16 yıl önce Şikayet EtHakkını Yedirme Kardeşim1. Serdar Kardeşimiz son derece haklıdır. Maalesef ülkemizin takım yöneticileri böyle faşizan bir yönetim gösteriyorlar. Dolayısıyla da futbolumuz Avrupayi düzeye çıkamıyor. Serdarın avrupada bir takımda oynamasını isterim ki başarabilecek sevidedir.Beğen
-
volkan kara 16 yıl önce Şikayet EthelaL olsun. bu adam fenere rest çektiğinde anlamıştım mert olduğunu adam emek sarf ediyor alıcak tabi parasını asıl namertlik yerlileri gözardı edip yabancıları baş tacı etmektir FB nin hali ortada işte ... millet ligde üstlere gidiyor FB ise bursayla çekişiyor ...Beğen
-
ibrahim 16 yıl önce Şikayet Etadam haklı. madem ödeme yapayacaksınız niye okadar yüksek fiyata anlaştınız. yarın sakatlansa dönüp yüzüne bakmazsınız bunun örneklri çok. hakkını istemiş medyada adamı suçlu ilan ediyorlarBeğen
-
toprak toprak 16 yıl önce Şikayet Etdoğru değil ama. ama sı var elbette bu adamların bir sakatlık ile hayatları tamamen değişebiliyor bence parayuı önplanda tutmaları normal. bu işin içinde olanlar bilir sakatlandığın an bitersin . ya yaptığı doğrumu dersenız bu şartları düşününce doğru bence.Beğen