İlahi adalet! LGBT dayatmasıyla başlayan Paris 2024 başörtüsüyle bitti!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın son gününe Hollandalı Sifan Hassan damga vurdu. Oyuncularına başörtüsünü yasaklayan Fransa'da kapanış töreninde milyonlarca kişi başörtülü Sifan Hassan'ı izledi.

GİRİŞ 12.08.2024 13:23 GÜNCELLEME 12.08.2024 13:27
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar maratonda Hollandalı Sifan Hassan, olimpiyat rekoru kırarak altın madalya elde etti.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Invalides alanında kadınlar maraton yarışının finali yapıldı.

Hollandalı Sifan Hassan 2.22.55 derecesiyle, Londra 2012'de Etiyopyalı Tiki Gelana'ya ait (2.23.07) olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyaya uzandı.



BAŞÖRTÜSÜNÜ YASAKLAYAN FRANSA, SİFAN HASSAN'IN MADALYA TÖRENİNİ TÜM DÜNYAYA CANLI YAYINLADI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda son madalyayı başörtülü bir sporcunun kazanması ise bir hayli ironik oldu.

Başörtüsü yasağının bulunduğu Fransa'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında başörtülü sporcunun madalya töreniyle kapanış yapıldı ve milyonlarca kişi bu görüntüyü izledi.



FRANSA'NIN SKANDAL BAŞÖRTÜSÜ KARARI

Fransız hükümeti sporcuların başörtüsü takmasını yasaklayarak 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde skandal bir karara imza attı.

Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemekten sorumlu organizasyon olan Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) bu kapsamda bir kısıtlaması olmamasına rağmen Fransa, olimpiyatlarda yarışacak milli takım oyuncularına başörtüsü yasağı uyguladı.

Fransa Spor Bakanı Oudea-Castera, 24 Eylül 2023'te Paris Olimpiyat Oyunları'nda Fransız sporcuların başörtüsü takmasının yasaklandığını duyurmuş ve sporda "katı bir laiklik" rejimi uygulanmasından yana olduklarını belirtmişti.

Yasak kararı spor camiasından ve insan hakları kuruluşlarından tepki alırken, Uluslararası Af Örgütü başta olmak üzere birçok kuruluş bir araya gelerek 24 Mayıs'ta, uygulanması kararlaştırılan yasağa karşı IOC'ye bir mektup göndermişti.



FRANSIZ SPORCULAR ŞAPKA TAKMAK ZORUNDA KALDI

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ülkesini temsil eden Fransız koşucu Sounkamba Sylla, ülkesinin sporcularına başörtüsüyle katılma izni vermediği açılış töreninde şapka taktı.

PARİS OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA LGBT DAYATMASI

2024 Paris Olimpiyatlarının açılış töreninde birçok kez LGBT terörü propagandası yapıldı.

Olimpiyatların simgesi meşaleyi taşıyanlar arasında translar yer aldı.

Kendilerini 'drag queen' olarak tanıtan Miss Martini, Nicky Doll ve Mínima Gesté gibi isimler, meşale taşıdı.

KIRMIZI HALIDA REZALET DEVAM ETTİ

Ülkelerin sporseverleri selamladığı ikonik anların arasına yerleştirilen sözde 'defile' görünümlü etkinlikte ise; sakallı kadınlar, kadın kıyafetleri giyen ve makyaj yapan erkekler yer aldı.

ÇOCUKLARI DA ALET ETTİLER

Bununla da kalmayan skandallara çocuklar da alet edildi. 10 yaşlarında bir kız çocuğu, defilede boy gösteren isimlerin arasında dans etti.

ÜNLÜ ESERLE ALAY ETTİLER

Ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin 'İsa'nın Son Akşam Yemeği' isimli tablosunu da alay ederek canlandırdı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 40
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlarin katilmasini rezillik olarak görüyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım en büyüksün Ezeli ve ebedisin kainatın yaratıcı susun Allah'ım sana peygamberlerine kutsal kitaplarına düşmanlık yapanları bu dünyada da ahirette de kahru perişan eyle Allah'ım amin amin amin
    Cevapla
  • Kızılelma 1 ay önce Şikayet Et
    Allah (cc) tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
  • Rıfkı 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanlığımızdan utanarak izlediğimiz çoğu zaman kapatıp izlemediğimz adını koymakta zorlamdığım basit bir etkinlik gibi geçti sözde olimpiyatlar.....
    Cevapla
  • Yasar 1 ay önce Şikayet Et
    Fransa hasta adam olmus. Normal nasil dusunsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle