Esra Yıldız Kahraman bronz madalya kazandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı Lin Yu Ting'e kaybederek bronz madalya kazandı.

GİRİŞ 08.08.2024 00:18 GÜNCELLEME 08.08.2024 00:55
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı Lin Yu Ting'e kaybederek bronz madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda boks branşının kadınlar 57 kilo yarı final mücadelesi yapıldı.

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı Lin Yu Ting'e 5-0 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti ve bronz madalya elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak müsabakayı salonda izledi.
 



RAKİBİNE GÖNDERME YAPTI!

Tayvanlı Lin Yu Ting’e mağlup olan sporcumuz Esra Yıldız Kahraman, karşılaşma sonrası ‘X’ işareti yaparak rakibi hakkındaki cinsiyet tartışmalarına gönderme yaptı.

YU TİNG İÇİN CİNSİYET TARTIŞMASI!

Esra'yı yenen Tayvanlı boksör Lin Yu Ting de tıpkı Cezayirli boksör Imane Khelif gibi 'erkek' olduğu iddia ediliyor. Yu Ting'in 2023 Dünya Boks Şampiyonası için yapılan cinsiyet testlerini geçemediği için Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından turnuvadan diskalifiye edildiği açıklanmıştı.

24 Mart 2023'te gerçekleştirilen IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda, Lin Yu-Ting ve Imane Khelif adlı sporcuların diskalifiye edilmesi, uluslararası spor camiasında önemli bir tartışma başlattı. IBA tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yeni Delhi'deki şampiyonada bu iki sporcunun diskalifiye edilmesi, müsabakalarda adil bir rekabet ortamı sağlamak adına titiz bir inceleme sonucunda alınan zorunlu bir karardır" denildi.

IBA, açıklamasının devamında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) doğrudan seslenerek, sporcuların rekabet avantajı taşıyıp taşımadıklarını ve bunun Paris 2024 Olimpiyatları'nda nasıl bir etki yaratacağını değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. "IOC'nin, rekabet avantajına sahip sporcuların yarışmalarına izin verme politikasının nedenleri konusunda şeffaflık sağlaması ve ilgili tarafların bu konuda doğrudan bilgi alması gerektiğine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

IOC, IBA'YI SUÇLADI: KEYFİ KARARLAR ALDILAR

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Boks Birliği'nin (IBA) geçen yıl Khelif ve Yu Ting'i diskalifiye etme kararını "keyfi" olarak nitelendirdi ve bu durumu eleştirdi. IOC tarafından yapılan açıklamada, "Bu sporcular, IBA tarafından yapılan ani ve keyfi kararların mağduru oldular" ifadesine yer verildi.

Spor dünyasında, özellikle kadın kategorilerinde yarışan sporcuların testosteron seviyelerinin sınırlanması gibi konular tartışma yaratmaktadır. Ayrıca, bazı kuruluşlar, erkek ergenliğini geçirmiş bireyleri yarışmalardan men etme yoluna gitmektedir. Cinsel Gelişim Farklılıkları (DSD) ise genetik, hormonsal ve üreme organları gibi çeşitli faktörlerin etkilediği nadir durumlar grubunu tanımlamaktadır. DSD'ye sahip bazı bireyler, kadın olarak yetiştirilmelerine rağmen, XY kromozomlarına ve erkeklerde görülen testosteron seviyelerine sahiptir.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 80
  • Kunduz 1 ay önce Şikayet Et
    Bu iş çığırından çıkmış artık.Bu cinsiyeti belirsizlerle ilgili bu yanlı tutum devam ettirilemez.
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye İsrail i protesto etmek için baştan olimpiyat a katilmayacakti.
    Cevapla
  • SertYumruk 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa LGBT lilerin yönettigi son 20 senede LGBT lilerin yönetimi ele gecirdigi bir cografya Rezillikleri ortada Devlet binalarinda bile onlarin Bayraklari asili utanc verici birsey Olimpiyatlar eskiden ilgincdi artik Olimpiyatlar ve Tüm Spor Müsabakalari LGTB reklami yapimi icin kullanilan bir arac oldu Tepki olarak bu etkinliklerden cekilmek gerekir
    Cevapla
  • mete 1 ay önce Şikayet Et
    bu iki sapığın rakipleri ringe çıkıp protesto edip inmeliydi. alsınlar o zaman madalyalarını ama böyle kabul edip ri ge çıkıyorsun. önü böyle kesilir
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Kadın erkek eşit, şimdi zaten cinsiyeti ortadan kaldırıyorlar, neyi tartışıyorlar ki? (!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle