Merak ediliyordu! İşte Yusuf Dikeç'in kazandığı rakam

2024 Paris Olimpiyatları'na damgasını vuran milli atıcımız Yusuf Dikeç, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Dikeç'in olimpiyatlardan kaç para kazandığı merak konusu oldu.

GİRİŞ 05.08.2024 12:25 GÜNCELLEME 05.08.2024 12:55
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

2024 Paris Olimpiyatları'na damgasını vuran milli atıcımız Yusuf Dikeç, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada gündem oldu. Ekipmansız ve aşırı rahat bir şekilde yaptığı atışlarla dikkat çeken Dikeç'in filmlerde oynaması bile konuşuluyor. Japonlar, Dikeç'in duruşunu çizgi karakterlere dönüştürdü.



Sosyal Medyada Merak Konusu Oldu

Sosyal medyada Yusuf Dikeç'in olimpiyatlardan kaç para kazandığı merak konusu oldu. Türkiye Cumhuriyeti yönetmeliğine göre Olimpiyatlarda altın madalya kazanan milli takım sporcuları 1000 Cumhuriyet altını kazanmaya hak kazanıyor. Ancak, Yusuf Dikeç gümüş madalya kazandığı için 600 Cumhuriyet altını almaya hak kazandı.

Kazancının Değeri

600 Cumhuriyet altını, yaklaşık 10 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde. Böylelikle Dikeç, dünyaya adını duyurmasının yanı sıra önemli bir maddi kazanç elde etmiş oldu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 77
  • Hoca Nasrettin 1 ay önce Şikayet Et
    Onun kazandığı tek şey Türkiye'nin gururu olup, dünyaya ülkemizi duyurmak. Bu gün altında 20 30 milyonluk arabası olup onun yaptığını yapamayanlar var. Helal olsun kazandıkları.
    Cevapla
  • Kaan 1 ay önce Şikayet Et
    uluslararası turnuvalarda derece yapan sporculara devlet sırasyla 1.2.3 olanlara 1000-600-300 Cumhuriyet altınının ozamanki değerine göre para veriliyor
    Cevapla
  • Ağrılı04 1 ay önce Şikayet Et
    Komutan reklamın kralını yaptı tüm dünyaya.Para ile böyle bir reklam yapamazsınız Türkiye yi şimdi tüm dünya biliyor artık helal olsun komutana
    Cevapla
  • Fuat 1 ay önce Şikayet Et
    İyi haber
    Cevapla
  • Adem Toprak 1 ay önce Şikayet Et
    Bence bu olay çok abartıldı. Sonuçta bir yarışma Altın madalya bile alınamadı. 600 altını kim veriyor, ne için veriyor bunuda anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle