Türkiye'nin olimpiyat kıyafeti beğenilmedi:'Onlara milli kıyafet bize pijama giydirmişler'

Paris’te gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış seremonisinde boy gösteren katılımcı ülkelerin sporcuları yöresel kıyafetleriyle öne çıkarken, Türkiye Milli Olimpiyat Takımı’nın kıyafeti tartışma konusu oldu.

GİRİŞ 27.07.2024 16:03 GÜNCELLEME 27.07.2024 16:07
Bu Habere 480 Yorum Yapılmış

Fransa’nın başkenti Paris’te 100 yıl sonra üçüncü defa gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, Sen Nehri’nde gerçekleştirildi. Oyunlara 102 sporcu ile katılan ve 18 dalda mücadele edecek Türkiye Milli Olimpiyat Takımı, ellerinde Türk bayraklarıyla açılış seremonisinde yer aldı. Milli sporcuların fotoğrafı, Team Türkiye sosyal medya hesabından “Çıktık, geliyoruz!” başlığıyla paylaşıldı.

Hazır giyim firması Vakko tarafından tasarlanan ve Türk Olimpiyat Komitesi’nin onayından geçen kıyafet vasat bulundu.

Eski gece kıyafetlerini andıran tasarımla ilgili “pijama” eleştirileri yöneltildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Takımı’nın kıyafet dizaynında, “Yahudi soykırımı” sürecinde Nazi kamplarında giydirilen kıyafetlerden ilham alındığına dair yorumlar yapıldı.

Hiçbir etnik ve yöresel objenin yer almadığı milli takımımızın kıyafeti beğenilmedi.

Tekstil sektöründe oldukça ileri düzeyde olan Türkiye’nin meşhur kumaşları, tarihi desenleri ve motifleri var olmasına rağmen hiçbirinin kıyafete işlenmemesi tepki topladı.

Malezya, Moğolistan, Sri Lanka gibi ülkelerin sporcularının kıyafeti ise yöresel dizaynıyla adeta “örnek” oldu.

Moğolistan

Malezya

Sri Lanka

Filistin olimpiyat takımı ise İsrail uçaklarının attığı bombaları gösteren kıyafetle seremonide yer aldı.

 

2024 Yaz Olimpiyatları açılış töreninde ayrıca katılımcı ülkelerin kafilelerinin sporseverleri selamladığı törende, Olimpiyat ve Fransız rejisi sık sık LGBT propagandasına yer verdi.


KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 480
  • Muzaffer Bayrak 1 ay önce Şikayet Et
    Reddediyorum bu zihniyeti destekkeyen herkesi! Ne bekkenirki! Zihniyeti esir olmuş, karakterini sıfıra muncer etmiş, tarihini bilmez, gecmisinin ihtişamindan utanan hepsinden onemlisi İslam'ın emilerinden bihaber nesle bu esir kiyafeti cok bile. Onlara parise gidiyor olmanin rezil hazzi ve lgbt'ye arka cikmanin rezilligi yeter de artar bile! Bin tane madalta alsalar sıfır degerinde.
    Cevapla
  • Ömür 1 ay önce Şikayet Et
    Acaba Vakko kim
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Olimpiyat başkanı kim ise derhal görevden alınmalı ve artık yahudi firmalara asla devlet işleri verilmemeli,yahudi memurlar derhal sınır dışı edilmeli hatta yahudi siyonistler ülkemden derhal defedilmeli.
    Cevapla
  • Naim 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim sporculara kıyafeti diktiren ve tercih eden zihniyeti kınıyorum yazıklar olsun
    Cevapla
  • Tual 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede son zamanlarda bir ilgisizlik bir denetimsizlik bir boşvermişlik var malesef herseyde ama herşeyde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle