Süper Lig ve 1.Lig'de yabancı futbolcu kuralı değişti mi? Yabancı futbolcu sayısı kaça yükseldi?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu oldu. Bu değişiklik ile birlikte Süper Lig ve 1. Lig'de yabancı futbolcu sayısında değişikliğe gidildi. Peki, Süper Lig ve 1.Lig'de yabancı futbolcu kuralı değişti mi? Yabancı futbolcu sayısı kaça yükseldi?

Süper Lig ve 1.Lig'de yabancı futbolcu kuralı değişti mi? Yabancı futbolcu sayısı kaça yükseldi?
Süper Lig ve 1.Lig'de yabancı futbolcu kuralı değişti mi? Yabancı futbolcu sayısı kaça yükseldi?
GİRİŞ 23.07.2024 09:23 GÜNCELLEME 23.07.2024 09:25

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig'de futbolcu uygunluklarına dair değişikliğe gitti. TFF Yönetim Kurulu'nun yakın zamanda düzenlediği toplantıda, Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunda yabancı futbolcu kuralı değişti. Peki, Süper Lig ve 1.Lig'de yabancı futbolcu kuralı değişti mi? Yabancı futbolcu sayısı kaça yükseldi?

SÜPER LİG VE 1. LİG'DE YABANCI FUTBOLCU KURALI DEĞİŞTİ Mİ?

2024-2025 sezonunda Süper Lig'de, A takım listesinde bulunan futbolcu sayılarında değişikliğe gidilerek 26'dan 28'e çıkarıldı.

Ayrıca Türkiye A Milli Takım'da forma giyemeyen 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine olanak tanındı. Karşılaşma isim listesinde belirlenen futbolculardan 12'sinin yazılabilme uygulaması devam edecek.

Trendyol 1. Lig'de ise bu sayı 8 olarak belirlendi. 

TFF'DEN YABANCI FUTBOLCU AÇIKLAMASI

TFF'den yabancı futbolcu kuralına dair yapılan açıklama şu şekildedir;

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda Profesyonel Liglerdeki Futbolcu Uygunluklarında değişiklikler yapılmasını kararlaştırdı.

Buna göre; Trendyol Süper Lig'de, A Takım Listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda Oynama Uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesine yazılabilmesine imkan sağlandı. Müsabaka İsim Listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Trendyol 1. Lig'de, A Takım Listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda Oynama Uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine imkan sağlandı. TFF 2 ve TFF 3. Lig'de 2023 - 2024 Sezonunda uygulanan Futbolcu Uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılmak suretiyle bu sezon da aynen devam etmesi kararlaştırıldı."

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.