İsrail tepkisi! IOC 3 maymunu oynamaya devam ediyor!

Rus ve Belaruslu sporcuları apar topar 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndan men eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), İsrail için 3 maymunu oynamaya devam ediyor.

İsrail tepkisi! IOC 3 maymunu oynamaya devam ediyor!
İsrail tepkisi! IOC 3 maymunu oynamaya devam ediyor!
GİRİŞ 13.07.2024 07:55 GÜNCELLEME 13.07.2024 09:42
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

El Cezire köşe yazarı Tafi Mhaka, Paris Olimpiyat Oyunları'nda sporculara Filistin'le dayanışma çağrısı yaptı.

26 Temmuz'da başlayacak oyunlarda insanlar için dayanışma duygusunun ön plana çıkması gerektiğini belirten Mhaka özetle şu çağrıda bulundu:

 "İsrail saldırganlığı yüzünden sakatlanan, yetim kalan, yerinden edilen ve travma geçiren milyonlarca Filistinli çocuğun oyunlardan belki haberi bile olmayacak. Su, yiyecek, barınak aramakla ve öldürülen sevdiklerinin, yıkılan evleriyle çalınan geleceklerinin yasını tutmakla o kadar meşgul olacaklar ki, Paris'te kimin en hızlı koştuğuna veya en yükseğe kimin atladığına dikkat etmeyecekler. Böylesine eşi benzeri görülmemiş bir vahşet ortamında, Olimpiyat Oyunları'nın İsrail'in katılımıyla, sanki hiçbir şey olmamış gibi yapılması söz konusu olamaz. İsrail 76 yıldır temel olimpik değerlere uymuyor. Bu soykırım sürerken, İsrail'in Olimpiyatlar'a katılması büyük bir hata olur. Bu olimpiyat değerleriyle alay etmekle kalmaz, İsrail'i masum insanları öldürmeye devam etmesi için cesaretlendirir. İsrail insanlığa karşı suç işlemektedir. Küresel olarak kınanmalı ve dışlanmalıdır."



RUSYA VE BELARUS'A YASAK GELMİŞTİ

IOC'den yapılan açıklamaya göre olimpiyatlarda, Rusya ve Belarus'a ait bayrak, amblem ve marşlar kullanılamayacak.

Paris 2024'e tarafsız olarak katılacak Rus ve Belaruslu atletlerden, diğer sporcular için geçerli olan tüm anti-doping kurallarını karşılamaları istenecek.

Her iki ülkenin hükümetlerinden hiçbir yetkili, oyunlar kapsamında Paris'e davet edilmeyecek ve akredite olamayacak.

Ukrayna'ya yönelik yürütülen savaşı aktif olarak destekleyen sporcuların Paris 2024'e katılmasına ise izin verilmeyecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus sporcuların olimpiyatlara tarafsız olarak katılmalarının engellenmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

IOC, ekim ayında Rusya Olimpiyat Komitesi'nin faaliyetlerinin "bir sonraki duyuruya kadar" askıya alındığını açıklamıştı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 85
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Madem öyle en azındsn itrailin soykırımlarına karşı olan devletlerin tamamı olşmpiyatları boykot etsin, "itrail varsa ben yokum" desin
    Cevapla
  • Emin 2 ay önce Şikayet Et
    Terör devleti israilin 7 ekimden sonraki soykırımını kabul edip ateşkes ten sonra Ülkemin normalleşmesini istemiyorum.Israille tüm ilişkiler bitmelidir.aksi müslümanlara zulümdür.
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 ay önce Şikayet Et
    Yeryüzünde yahudiye krallığı var.şeytanın saltanatı sürüyor şeytan saltanatını avrupa ingilterede kraliyet ailesi üzerinden türkiyede kamalizim üzerinden yeryüzünde ınsanların cehaleti üzerinden sürdürüyor ingiliz şeytan yahudi cemaatinin müridi avrupa ise oyuncağı.gerisi teferruat, boş laf.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonistlerin lobi çalışmasını ve ellerindeki para ve tehtit unsurlarıni kucumsemeyin. Siz milyarlar harcayın bir şey elde edemzken siyonistler 10 bin dolarla işini görür. Bir hayat kadınına 5000 dolar ver bir komisyon üyesi ile yemek yedir otel odası derken al sana tehtit belgeleri..
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 2 ay önce Şikayet Et
    Natodan bm den derhal çıkılacak israil abd dingiltere isveç konsoloslukları kapatılacak fakat nerdeee öyle bir hükümet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle