Merih Demiral’ın bozkurt hareketini hazmedemediler: ‘Ömür boyu men edilsin!’

Euro 2024’te Avusturya’yı devirerek son 8 takım arasına adını yazdıran Türkiye A Milli Takımı’nda gecenin yıldızı Merih Demiral’ın gol sonrasındaki ‘Bozkurt’ işareti Ermeni diasporasını yerinden zıplattı.

GİRİŞ 03.07.2024 12:28 GÜNCELLEME 03.07.2024 12:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Almanya’da gerçekleşen Euro 2024 Avrupa Furbol Şampiyonası’nda grup etabının ardından karşılaştığı Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takımımız büyük bir başarıya imza attı. Merih Demiral’ın 2 golüyle zafere uzanan ‘Bizim Çocuklar’, çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

Oynadığı oyun ve attığı gollerle müsabakaya damga vuran Merih Demiral, gol sevinciyle de çok konuşuldu. Merih, iki eliyle “Bozkurt” sembolü yaparak gol sevincini yaşadı.

Merih Demiral’ın bu işareti, Avusturya’da bozkurt işaretinin yasak kapsamına alındığı Sembol Kanununa tepki anlamıyla yaptığı belirtilmişti.

Merih'in 'Bozkurt' sevincinin nedeni belli oldu! Avusturya'ya yasak göndermesiMerih'in 'Bozkurt' sevincinin nedeni belli oldu! Avusturya'ya yasak göndermesi

SKANDAL ÇAĞRI

Amerika’da yerleşik Ermeni Diasporası, Merih Demiral’ın gol sevincinden rahatsız oldu. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), bozkurt işaretinin şiddet içeren bir sembol olduğu iftirasıyla Merih’e bütün uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmesi gerektiğini savundu

Ermeni Diasporası ANCA’nın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “Türk stoper Merih Demiral, bugünkü Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'ya karşı attığı golü faşist bir Bozkurt selamıyla ‘kutluyor’; bu, Hıristiyanlara ve Kürtlere karşı zehirli nefret ve soykırıma varan şiddetin ırkçı bir jesti. Demiral’a kırmızı kart ve tüm uluslararası maçlardan ömür boyu men cezası verilmeli.” denildi.

DİASPORA İSTEDİ, UEFA HAREKETE GEÇTİ

UEFA ise Avusturya maçındaki bozkurt işaretli gol sevinci nedeniyle Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, “Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir.” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 16
  • 1gayserili 2 gün önce Şikayet Et
    UEFA denilen teşkilat Müslümanlara soykırım yapan siyonistlere ne gibi ceza uyguladı aceba bilen varmı?
    Cevapla
  • milli yiz 2 gün önce Şikayet Et
    ya kardeşim bu bir türklük simgesidir siz haç yapsanız biz ne diycez hayret
    Cevapla
  • 2 gün önce Şikayet Et
    Kudurun
    Cevapla
  • 1gayserili 2 gün önce Şikayet Et
    Kudurun hazımsız kalleşler
    Cevapla
  • tabi 2 gün önce Şikayet Et
    aç tavuk hemen darı ambarı rüyası görmeye başlamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle