Güney Amerika takımından İsrail'in Gazze soykırımına tepki

Güney Amerika ülkesi Şili'de yaşayan Filistinliler tarafından kurulan Club Deportivo Palestino futbol takımı oyuncuları sahaya "Gazze'de soykırımı durdurun" pankartıyla çıktı.

GİRİŞ 23.04.2024 10:17 GÜNCELLEME 23.04.2024 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şili'de yaşayan Filistinliler tarafından kurulan ve ülkenin en üst düzey futbol ligi olan Primera División'da mücadele eden Club Deportivo Palestino futbol takımı oyuncuları İsrail'in Gazze soykırımına tepki gösterdi.

Lig maçına taraftarlarının yoğun desteği altında sahaya çıkan futbolcular, "Gazze'de soykırımı durdurun" yazılı pankart açtı.

Club Deportivo Palestino'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bayrağımıza gösterilen saygı ve hürmet için taraftarlarımıza ve aynı şekilde konuk ekibin taraftarlarına da teşekkür ederiz." ifadesi kullanıldı.



ŞİLİ'NİN ÖNEMLİ FUTBOL TAKIMLARINDAN


İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı saldırılara çeşitli şekillerde tepki gösteren Palestino futbol takımı, ülkenin önemli kulüpleri arasında gösteriliyor.

1900'lü yıllarda Şili'ye göç eden 500 bine yakın Filistinlinin başkent Santiago'da 1920'de kurduğu Club Deportivo Palestino, Şili futbolunda köklü bir yere sahip. Takımın 1955 ve 1958'de olmak üzere 2 şampiyonluğu bulunuyor.

Pek çoğu Osmanlı Devleti vatandaşı olan göçmenler, bu sebepten yeni ülkelerinde "Los Turcos" olarak anılıyor.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Burhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah adamlar neler yapıyor da bizim tribünler uyuyor
    Cevapla
  • Aydos 1 hafta önce Şikayet Et
    Şişli'de çok saf Almam yaşayanı vardır,nerede has Hitlerin Askerleri,neden sesini çıkarmıyorlar,Dünya mikropu,insanlığa zarar veren yahudi'ye karşı.Ey saf Almanlar neredesiniz.
    Cevapla