UEFA'dan tepki çeken skandal tanıtım! Türkiye'yi haritadan sildiler...

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde uygulanacak yeni formatını açıkladığı toplantıda Türkiye’yi haritasının sadece Avrupa kıtasına yer verdi. Bu tutum sporseverler tarafından büyük tepki çekti.

GİRİŞ 09.02.2024 06:32 GÜNCELLEME 09.02.2024 06:41
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren uygulanacak yeni formatını Fransa'nın başkenti Paris'te yaptığı konferansla tanıttı.

UEFA, tanıtım konferansında dünya haritası üzerinde Türkiye'nin tamamını dahil edilmezken sadece Avrupa kıtasında kalan kısmı kullandı. UEFA'nın bu tutumu büyük tepki geçti.

Haritada Rusya'nın da sadece Avrupa kıtası yer verildi.

Yeni formatın tanıtıldığı toplantıda gündem olan harita görseli;

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN YENİ FORMATI

Yeni modelde turnuva lig usülüne göre oynanacak. Takımlar 6 yerine 8'er maç yapacak. 36 takımlı ligi ilk 8 sırada tamamlayanlar, tur atlayacak. İlk 8'in dışında kalan takımlar Avrupa Kupaları'na veda edecek. 9-24 arasında 16 takım play-off oynayacak. Turu geçen takımlar, son 16 turunda mücadele edecek.

ALEKSANDER CEFERİN ADAY OLMAYACAK

Konferansın başında mevcut UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2027 yılında yapılacak başkanlık seçiminde aday olmayacağını da duyurdu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Vatandas 2 ay önce Şikayet Et
    Evet sikandal olmuş. Ne yapacaksın şimdi. Avrupa insan hakları mahkemesi ise el koysun. Zaten zamları yemisiz. Verilen sözler nerede. Onu araştırın.
    Cevapla
  • anon 2 ay önce Şikayet Et
    israil de güzkmüyor sıkıntı yok :D
    Cevapla
  • Ahmett 2 ay önce Şikayet Et
    Niye şaşırıyorsunuz ki? Avrupalının gözünde Türkiye bir Asya ülkesidir Avrupa Birliğine alıyorlar mı? Gayet normal...
    Cevapla
  • Turgut Reis 2 ay önce Şikayet Et
    Biz kendimizi bir cacik biliriz ama elin adamı futbolda bile dışlıyor istemiyor anlayın artık bunu.aynisi ab içinde geçerli. Adamlar bizi yanlarında görmek istemiyor, bizi kendi seviyelerinin altında olduğunu düşünüyorlar. Onlar hiristiyan birliğini kurmuş dünyayı nasıl sömürürüz diye uğraşıyorlar, biz onların arkasında gezdiğimiz müddetçe anca böyle ağlarız. Dön kendi özüne millet.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    format mornat hikâye kendi aralarından iki üç takım daha ekleyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle