'Şeriat isteyen bir Müslüman' dedi! Benzema harekete geçti

Yıldız futbolcu Karim Benzema, kendisine iki öğretmenin ölümüyle ilgili bağ kurarak iftira attığı gerekçesiyle aşırı sağcı siyasetçi ve eski Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u şikayet etti.

GİRİŞ 20.01.2024 00:20 GÜNCELLEME 20.01.2024 10:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Fransız futbolcu Karim Benzema, kendisine, iki öğretmenin ölümüyle ilgili bağ kurarak iftira attığı gerekçesiyle aşırı sağcı siyasetçi ve eski Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u şikayet etti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Benzema, avukatı Hugues Vigier aracılığıyla kendisine iftira attığı gerekçesiyle Zemmour hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zemmour, Benzema ve hayatını kaybeden Fransız öğretmenler Dominique Bernard ve Samuel Paty'nin ölümü arasında bağlantı olduğunu iddia etmişti.



YAYINDA İFTİRA ATTI


Aşırı sağcı siyasetçi Zemmour, Ekim 2023'te konuk olduğu France 2 Kanalı'nda Benzema'yla ilgili "Şeriatı uygulamak isteyen bir Müslüman olduğunu ve şeriatın cihat etmeyi kapsadığını biliyorum; cihat etmek Dominique Bernard'ı, Samuel Paty'yi öldürmek demek." ifadelerini kullanmıştı.

Fransa'da 16 Ekim 2020'de tarih öğretmeni Samuel Paty ve 13 Ekim 2023'te bir okulda düzenlenen bıçaklı saldırıda Fransızca öğretmeni Dominique Bernard hayatını kaybetmişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Adil 3 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ
    Cevapla
  • Mehmed yiğit 3 ay önce Şikayet Et
    Müslüman , Şerîât'a (Allah'u Teâlâ'nın emîr ve yasaklarına ) teslîm olan demektir. şeriatın bir emrini dahi, reddeden, alaya alan kesinlikle müslüman değildir.
    Cevapla
  • Muhsin 3 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ
    Cevapla
  • bahri 3 ay önce Şikayet Et
    adam diye yazılır benzema diye okunur
    Cevapla
  • Aslan 3 ay önce Şikayet Et
    Seriat=kuran seriat kuranin icinde var seriati inkar etmek kurani inkar etmektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle