Başkan Erdoğan'dan genç sporculara çağrı!

Cezayir dönüşü uçakta gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genç sporculara da çağrıda bulundu.

GİRİŞ 22.11.2023 13:07 GÜNCELLEME 22.11.2023 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cezayir dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, genç sporculara da çağrıda yaptı.

Başkan Erdoğan uçakta kendisine sorulan, "Siz Kabine toplantısı sonrasında yaptığınız açıklamada A Milli Futbol takımımızın Almanya’yı yenmesi dolayısıyla tebrik ettiniz. Milli takımımız Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hak etti. Muhalefet diyor ki, “Türk gençleri Türkiye’yi terk ediyor ve bu ülkeden umudunu kesti” Oysa Milli takıma baktığımızda Avrupa’da oynayan ve iki vatandaşlığı olan sporcularımızın Türkiye Milli Takımı’nı tercih ettiğini görüyoruz. Bu çerçevede tüm sahalardaki gençlerimize mesajınız ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

"Gençlerimiz bu vatana faydalı olmanın yolunu bulsun"

"Bizim Avrupa'da oynayan gençlerimizin neredeyse yarısı Milli takımımıza aday ve Milli takımımızda da yer aldılar. Aynı zamanda Türkiye'deki takımlarda artık ciddi manada bir dönüşüm var."
diyen Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı futbolculardan çok bizim Avrupa'daki çocuklarımız takımlarımızda oynasalar herhalde o daha iyi olur.  Başarı bildiğiniz gibi devamlı olmalıdır, aynı performansı milli takımımızdan Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda da görmeyi isteriz. Spora ve sporculara verdiğimiz destek ortada. Bu destekleri artırarak sürdüreceğiz. Sadece sporda değil, bilimde ve teknolojide de çok yetenekli gençlerimiz var ve hem Türkiye’de hem dünyanın çeşitli yerlerinde göğsümüzü kabartan işlere imza atıyorlar. Gençlerimize çağrım şudur; Ne iş yaparlarsa yapsınlar, bu millete, bu vatana hizmet etmenin ve faydalı olmanın bir yolunu bulsunlar. Bunların hepsi bizim Türkiye Yüzyılı vizyonumuza dahildir.  Bu hedeflere ulaşmak için yaptığımız işlerde en iyiyi yakalamanın çabası içinde olmalıyız."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kaan 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim ülkede ancak futbol,veleybol, güreş vs. diğerleri boş. Benim oğlum kendi imkaları ve çabaları ile ve elimizden gelen kendi maddi gücümüzle Powerlifting ( ağırlık kaldırma ) da dünya 4.cüsü oldu. Herhangi bir profosyonel hoca devlet desteği olsa kesin 1.olurduk. Cimerden gençlik ve spor bakanlığına yazdım. Bi şey yapamayız diyerek kestirip attılar.
    Cevapla