Özel Futsal Milli Takımı'nın "Başkan Erdoğan" hayali

Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nı kazanan Down Sendromlular Özel Futsal Milli Takımı, kazandıkları kupayı Başkan Erdoğan'a götürmek istiyor.

GİRİŞ 13.09.2023 14:03 GÜNCELLEME 13.09.2023 19:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İtalya'da düzenlenen turnuvada Portekiz'i 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, Haber 7.com'u ziyaret etti.

Ziyarete Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın
Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Acar ve sporcular katıldı. 

Milli Takım kafilesi, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman ve Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ile bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.



"NELER BAŞARABİLECEKLERİMİZİ 85 MİLYONA GÖSTERDİK"

Haber7.com'a özel açıklamalarda bulunan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın, final maçının çok çekişmeli geçtiğini belirterek "Artık ülkemizdeki engelliler son yıllarda altın çağlarını yaşıyor. İnsanlar hafızalarını yoklarlarsa bu özel çocuklar evlere kapatılmıştı. Son yıllarda devletimizin vermiş olduğu destekle, imkanlarla neler başarabildiklerini İtalya'dan 85 milyon Türkiye'ye gösterdik." dedi.



"ÇOK BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUZ"

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Acar ise "2017'den beri devam eden bir sürecimiz var. Takımımız 2017'de kurulmuştu. 2018 yılında takımımızın Avrupa üçüncülüğü vardı. Bu başlangıç aşamasıydı. 2021 yılında ülke tarihinde ilk kez futsalda Avrupa şampiyonluğu getirdik. Takımımız 2022'de Peru'da dünya üçüncüsü olmuştu. 2023'te yani bu dönemde ülkemize ikinci defa Avrupa şampiyonluğu getirdi. Bizim için çok büyük bir mutluluk, çok büyük bir gurur. Ülkemize böyle bir başarıyı getirmekten dolayı çok büyük bir gurur duyuyoruz. " diye konuştu. 



"ÜLKEMİZDE ÇOK SEVİLİYORUZ"

Milli sporcu Resul Orakçı, "Biz bu Türk bayrağı için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ülkemizde çok seviliyoruz. İnşallah bir daha kupa almadan dönmüyoruz. Hocalarımız bizimle gurur duyuyorlar. Çok heyecanlıydı ama kupayı alıp sağ salim döndük." ifadelerini kullandı. 



"KUPAYI CUMHURBAŞKANIMIZA GÖTÜRMEK İSTİYORUZ"

Bir diğer sporcumuz Birkan Dikici, "İkinci kez Avrupa şampiyonu olduk. Bu onur ve gurur duyucu bir şey. Kupayı aldığımız an bir heyecan sardı beni. Kupayı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan için kazandık. Bu kupayı inşallah cumhurbaşkanımıza da götüreceğiz. " şeklinde konuştu. 



"CUMHURBAŞKANIMIZA HEDİYE EDİYORUZ"

Turnuvada 9 gol atarak gol kralı olan Mehmet Anıl Koçak da "Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bu bayrak bizim bayrağımız. Bu bayrak için kupayı almamız gerekiyordu. Bunu da cumhurbaşkanımıza hediye ediyoruz." dedi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 16
  • Ali emmi 7 ay önce Şikayet Et
    Medyada voleybolcular kadar yer almadılar. Ne kadar üzücü bir durum.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Maaşallah Tebrikler
    Cevapla
  • TC vatandaşı 7 ay önce Şikayet Et
    Gururumuz sizsiniz Türkiye siyasetçilere önem vermeyin emeklilerden çaldılar milletvekilleri ceplerini doldurdu tatilde yazıklar olsun
    Cevapla
  • Mustafa Yavuz 7 ay önce Şikayet Et
    Hey MaşaAllah... Artık her branşta şampiyonluk geliyor. Gol kralı Ailemizin ŞAMPİYONU Anıl KOÇAK ı ve emeği geçen herkesi. Tebrik ediyorum
    Cevapla
  • Hep Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Sizedw ve Avrupa'da dünyada şampiyonluklar getiren tüm sporcularımızada aynı takdir uygun görülmeli,emekleriniz için ne kadar tebrik etsek azdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle