Lewis Hamilton şaşırttı! Verstappen rekoru İtalya'da kırdı

Formula 1 İtalya Grand Prix'sini Red Bull pilotu Max Verstapen kazandı. Şampiyona lideri Verstappen, üst üste 10 yarış kazanarak bu alanda rekorun yeni sahibi oldu.

Lewis Hamilton şaşırttı! Verstappen rekoru İtalya'da kırdı
Lewis Hamilton şaşırttı! Verstappen rekoru İtalya'da kırdı
GİRİŞ 03.09.2023 17:55 GÜNCELLEME 03.09.2023 19:04

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışına İtalya ev sahipliği yaptı.

Monza kentiyle aynı adı taşıyan 5,7 kilometrelik pistte gerçekleşen yarışta bitiş çizgisini ilk geçen isim Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu.

Yarışa ilk sıradan başlayan Carlos Sainz üçüncü olurken bir diğer Ferrari pilotu Charles Leclerc dördüncü olup podyumun dışında kaldı. Red Bull'da Sergio Perez ise yarışın son bölümünde yaptığı ataklarla ikinci sıraya yükselerek yarışı sonlandırdı.

LEWİS HAMİLTON YARIŞI 6. TAMAMLADI

Monza'da gerçekleşen yarışı Merecedes'ten George Russel beşinci, Lewis Hamilton ise altıncı bitirdi. Yarışın 42. turunda Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve McLaren pilotu Oscar Piastri temas etti. İki araçta da yaşanan temasın ardından büyük bir hasar almazken Lewis Hamilton'a kazaya sebep olduğu için 5 saniye ceza verildi.

REKORU İTALYA'DA KIRDI

Formula 1'de geçtiğimiz hafta ev sahibi olduğu Hollanda Grand Prix'sini kazanan Max Verstappen üst üste 9. yarış galibiyetini elde etmişti.

Verstappen, İtalya'da da zafere ulaşarak üst üste 10. kez kazandı. Böylece Hollandalı pilot geçtiğimiz hafta egale ettiği rekoru İtalya'da kırmış oldu.

Aynı sezonda üst üste 13. yarışını kazanarak kendisine ait Formula 1 rekorunu geçtiğimiz hafta geliştiren Red Bull'un galibiyet serisi de 14 yarışa yükseldi.

Sezonun 6. ayağı Emilia-Romagna Grand Prix'si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.