Kosta Rika'nın Guanacaste eyaletinde, Deportivo Rio Canas futbol takımında forma giyen 29 yaşındaki amatör futbolcu "Chucho" lakaplı Jesus Alberto Lopez Ortiz, nehirda yüzerken timsah saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti.

Olaya dair şok edici görüntülerde, timsahın Ortiz'in vücudunu çenesine alarak suda yüzdüğü görüldü. Daha sonra timsahın yerel halk tarafından öldürüldüğü ve Ortiz'in cesedinin nehir kıyısına taşındığı başka görüntülerde yer aldı.Ortiz'in ailesi, futbolcunun cenaze masraflarının karşılanması için halka çağrıda bulunurken, takımın menajeri Luis Carlos Montes de bir yardım kampanyası düzenliyor.

Deportivo Rio Canas futbol kulübünden yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Jesús López Ortiz'in ölümünü derin bir üzüntüyle kamuoyuna duyuruyoruz. Huzur içinde yat, Chucho'nun tüm ailesinin acısına katılıyoruz" ifadelerine yer verildi.Kosta Rika Çevre ve Enerji Bakanlığı, timsahlar gibi koruma altındaki hayvanların avlanmasını ya da öldürülmesini yasaklıyor. Ancak yerel polis, vahşi yaşam yasalarının "cesedi sürüngenin çenesinden kurtarmak için" izinleri olduğuna karar vererek timsahı öldürdü.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Ali 03.08.2023 18:28
    orada timsah olduğunu herkes biliyordu..bu çocuk timsaha yem olmuş malsef..
  • Coban 03.08.2023 18:24
    Türkiyede bütün cenaze masrafi devlet veriyor köyüne kadar birakiyor kefen yikama tahta parasida almiyor ,o yetmedi birde celenk birakiyor, türkiyde devlet batmis hic iyiye gitmiyor diyenlere. gidin baska ülkede yasayin
  • Misafir1234 03.08.2023 18:22
    Vahsi hay anlatin bunu yapacagini düsüne miyorsa eceli gelmis derler bizim orada
  • misafir 03.08.2023 17:33
    İnsan, doğal ortamında yaşayan sürüngeni rahatsız etmese( onun ortamına zarar vermese veya orayı işgal etmese) bu olaylarda yaşanmaz. Dünya sadece bize ait değil...
  • Tehluke 03.08.2023 17:16
    Bence bu timsah ulkemizdeki başı boş kopekler kadar tehlikeli deyil.
Daha fazla yorum görüntüle