Real Madrid'e transfer olan genç yıldız Arda Güler'in 'Türkçe' konuşma kararı sosyal medyaya damga vurdu. Güler'in sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önceki bir açıklamasına benzeten Twitter kullanıcıları, 'Bu özgüveni millete Erdoğan kazandırdı' yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan Real Madrid'e resmen transfer oldu. Madrid'in yolunu tutan Arda Güler için Madrid’in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri isimli tesislerde imza töreni düzenlendi.

ARDA GÜLER TÜRKÇE KONUŞMAYI TERCİH ETTİ

Real Madrid futbolcusu olarak kameraların karşısına geçen Güler, imza töreninde İngilizce bilmesine rağmen Türkçe konuşmayı tercih etti. Güler'in tercümanı "İngilizce biliyor ama Türkçe konuşmak istediği için Türkçe konuşacak" açıklamasında bulundu. Güler'in bu kararı sosyal medyada gündem oldu. 

Milyonlarca Türk vatandaşı genç yıldızın 'Türkçe' kararını mutlulukka karşılarken, Güler'in basın toplantısındaki sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte bir programda yaptığı açıklamaya benzetildi.

"BU ÖZGÜVENİ ERDOĞAN KAZANDIRDI"

Yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın organize ettiği bir buluşmada öğrencilerin sorularını cevaplarken bir Türk öğrencinin İngilizce sorduğu "Merak ediyorum Başbakan olunca siz diğer ülkelerin başbakanlarıyla hangi dilde konuşacaksınız?" sorusuna "Türkçe konuşacağım" sözleriyle cevap vermiş, salon alkıştan yıkılmıştı. Güler'in İspanya'daki 'Türkçe' çıkışı sonrası çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Arda Güler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önceki konuşmasını paylaşarak 'Bu özgüveni millete Erdoğan kazandırdı' yorumunda bulundu.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • Gökhan Yutulmaz 09.07.2023 16:43
    ALLAHina kurban senin çocuk
  • Han 09.07.2023 02:04
    Ayağına taş değmesin Arda'm...bizim tercihimiz de belli,duruşumuz da !!!!
  • MEHMET 08.07.2023 17:10
    İşte gerçek Z kuşağı...
  • imanLahersey 08.07.2023 16:14
    Aslan yavrusu
  • atıf 08.07.2023 15:52
    Boşuna REİS demiyoruz, adamın hası...
Daha fazla yorum görüntüle