CSKA Moskovalı basketbolcu Alexey Shved, taraftarın saldırısına uğradı

Rusya Basketbol Ligi ekiplerinden CSKA Moskova'da forma giyen Alexey Shved, yemek yediği restoranın çıkışında holiganların saldırısına uğrayarak hastaneye kaldırıldı. Shved'in sezonu kapattığı açıklandı.

CSKA Moskovalı basketbolcu Alexey Shved, taraftarın saldırısına uğradı
CSKA Moskovalı basketbolcu Alexey Shved, taraftarın saldırısına uğradı
GİRİŞ 02.05.2023 15:42 GÜNCELLEME 02.05.2023 15:48

Rusya Basketbol Ligi (VTB) ekiplerinden CSKA Moskova'nın 34 yaşındaki yıldızı Alexey Shved, Moskova'da yemek yediği restoranın çıkışında holiganların saldırısına uğrayarak hastaneye kaldırıldı.

Restoran çıkışında Alexey Shved'i bekleyen 5 taraftar oyuncuyu ağır şekilde darp etti. Saldırı sırasında yere düşen oyuncu ciddi bir kafatası yaralanması sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sezonu kapattı

Olay için Moskova polisine başvurulduğunu açıklayan CSKA Moskova, resmi hesabından yaptığı açıklamada oyuncunun sezonun kalanında forma giyemeyecek olduğunu belirtti.

Taraftarlar tepkili

Rus basketbolunun en önde gelen kulübü olan CSKA Moskova bu sezon VTB yarı final serisinde Lokomotif Kuban'a 7 maç sonunda elenerek şampiyonluk ümidini kaybetti. 3.'lük maçına çıkacak olan CSKA'nın taraftarı takımın erken havlu atmasına büyük tepki göstermişti.

EuroLeague'de iki kez sayı kralı oldu

1.98'lik Rus guard daha önce Khimki ve CSKA Moskova formaları ile boy gösterdiği Türk Hava Yolları EuroLeague sahnesinde 2018 ve 2021 yıllarında sezonun en skorer oyuncusuna verilen "Alphonso Ford Ödülü'nün" sahibi olmuştu.

KAYNAK: AJANSSPOR
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.