Karim Benzema'nın vedasında Macron detayı

Fransa Milli Takımı'na veda eden Karim Benzema hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Karim Benzema'nın vedasında Macron detayı
Karim Benzema'nın vedasında Macron detayı
GİRİŞ 19.12.2022 18:28 GÜNCELLEME 19.12.2022 18:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa Milli Futbol Takımı'nın ileri uçtaki yıldızlarından Cezayir asıllı Karim Benzema, sosyal medya hesabı üzerinden veda ettiğini açıkladı.

İlk etapta çoğu futbol otoritesi, Benzema'nın ilerleyen yaşından ötürü emeklilik kararı aldığını düşündü. Fakat Avrupa'daki kaynaklar, bu kararda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un etkisine dikkat çekti.

Fransa Milli Takımı ile UEFA Uluslar Ligi'ni kazanma başarısı gösteren Benzema, 2022'de hem Şampiyonlar Ligi hem de Ballon d'Or'u müzesine götürmüştü.

35 yaşındaki futbolcunun Dünya Kupası'ndaki diğer yıldızlardan Luka Modric, Lionel Messi; Cristiano Ronaldo gibi son turnuvası olacağına inanılıyordu.

'HİKAYEM SONA ERDİ'

Fransa'nın turnuvayı 2'ncilikle tamamlamasının akabinde bir paylaşım yapan Benzema, kariyerine şu sözlerle son noktayı koydu:

'Bugün olduğum yere gelmek için yapmış olduğum tüm hatalarımdan, tüm çabalarımdan hep gurur duydum. Benim hikayem sona erdi.'

MACRON'U REDDETTİ

On binlerce futbol tutkunu Karim Benzema'nın vedasına yorum yaparken, emeklilik kararında Emmanuel Macron'un payının olup olmadığı gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere Emmanuel Macron, Katar'a gittiği sırada Fransa'ya damga vurmuş bir dizi futbolcuyu ve sporcuyu uçağına davet etmişti. Bu isimler arasında Karim Benzema da vardı.

Michel Platini ve Zinedine Zidane gibi Karim Benzema da bu teklifi geri çevirirken Paul Pogba, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe ve Christopher Nkunku, Macron'u reddetmedi.

İngiltere'de yayın yapan The Mirror, Benzema'nın vedasında siyasi gerekçeler olabileceğine işaret ederken Macron'un payına değindi. 

Emmanuel Macron'un davetine 'İlgilenmiyorum' diyen Benzema'nın milli takımla olan bağlantılarının koparıldığı öne sürülürken; emektar futbolcunun emekliye ayrıldığı belirtildi.

Fransa Milli Takımı ile 97 resmi maça çıkan Karim Benzema, 37 kez fileleri sarsmıştı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 9
  • dünya vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    şunu az kullandığınız beyinlerinize sokun. her ülke her insanın vatanı olabilir. yeterki orada özgür korkusuz eşit bir yaşamı olsun. bugün burada laf salatası yapanların yarın ev sahipleri arap rus olacak haberleri yok. ki olmayada başladı. kafalarınızdaki beyni ne az kullanıyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sende karakter olsaydı kendi milli takımında oynardın.katilinin takımına hizmet etmezdin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yolun. acık olsun karakter. abidesi
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Milli Takimi degil , Arap ve Afrika karmasi.
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Özil Erdogan ile resim cektigi icin siyasi davrandi dediler. Bu da cikip ucaka cagiriyor. Gariplerim ne yapsaniz yanlis. Siz siz olun yeter. Onlar aslinda sizi sevmezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle