UEFA'dan ağır hakarete komik ceza!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Manchester City ile Sevilla arasındaki Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan ırkçı söylemlerin cezasını açıkladı. Otoriteler UEFA'yı açıklanan cezadan ötürü eleştiri yağmuruna tuttu.

UEFA'dan ağır hakarete komik ceza!
UEFA'dan ağır hakarete komik ceza!
GİRİŞ 08.12.2022 16:45 GÜNCELLEME 08.12.2022 17:14

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 6 Eylül 2022 tarihinde oynanan Manchester City-Sevilla maçına yönelik ceza açıklamasında bulundu.

Etihad Stadyumu'ndaki karşılaşma esnasında Sevilla'nın fanatik taraftar grupları, 18 yaşındaki Rico Lewis'e hakaret içerikli sözler sarf etti.

Sadece hakaretle yetinmeyen fanatik gruplar, Lewis'i bir de ten renginden ötürü aşağılamaya kalkmış; açık açık ırkçılık yapmışlardı.

Manchester City formasıyla ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında sahne alan Rico Lewis, galibiyete sevineceği sırada uğradığı mağduriyetle gündeme gelmişti.

CEZA AZ BULUNDU

UEFA, olayı değerlendirerek İspanyol Sevilla kulübüne 5 bin Euro tutarında para cezası kesti.

Ek olarak Ramon Sanchez Stadyumu'nda bin kişilik kısıtlamaya gidileceği söylenildi. Fakat otoriteler bu cezayı az buldu.

Gerek para cezasının gerekse de tribünde kısıtlamaya gidilme yaptırımının caydırıcı olmadığını savunanlar, şikayetlerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Manchester City'nin sözcüsü, 'ırkçılık' iddialarının tazeliğini koruduğu Eylül aylarında şu tarz bir açıklama yapmıştı:

'Stadımızda (Etihad) hiçbir ayrımcılığa müsamaha göstermeyeceğiz. Bu aşağılıkça olayların akabinde oyuncumuz Rico'ya olan desteğimizi sürdüreceğiz'

Sevilla ise Manchester City'e vaatte bulunarak, ırkçılığın resmiyet kazanması durumunda bahsi geçen fanatiklerin takımla bağlantılarının koparılacağını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz