Mobbingin böylesi görülmedi! Müslüman Kyrie Irving'e siyonist çemberi: 'Ya özür dile ya da bağış yap!'

Amerikan Basketbol Ligi NBA'de eşine rastlanmamış bir mobbing hikayesi yaşanıyor. Brooklyn Nets'in yıldızı Kyrie Irving, siyonistlerce çembere alınmış halde.

Mobbingin böylesi görülmedi! Müslüman Kyrie Irving'e siyonist çemberi: 'Ya özür dile ya da bağış yap!'
Mobbingin böylesi görülmedi! Müslüman Kyrie Irving'e siyonist çemberi: 'Ya özür dile ya da bağış yap!'
GİRİŞ 04.11.2022 15:21 GÜNCELLEME 04.11.2022 15:31
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

                   
Haber 7 - Spor Servisi

ABD'de son dönemin sıkça kullanılan kavramı 'anti-semitizm' bir yıldızın daha başını yakmak üzere. 

Geçtiğimiz ay Kanye West'in yaşadığı trajedik mağduriyetin bir benzerini bu kez Brooklyn Nets'in Müslüman yıldızı Kyrie Irving deneyimliyor.

Yahudiler aleyhinde paylaşım yapan Kanye West işinden olduYahudiler aleyhinde paylaşım yapan Kanye West işinden oldu

Daha önce oruç tuttuğu için eleştiri oklarını üzerine çeken Irving,  "Bu Allah ile olan bir yolculuk. Ben bu yolculukta yalnız değilim. Dünyanın dört bir yanında, benim gibi oruç tutan kardeşlerim var" cevabıyla takdir toplamıştı.

Ancak bu kez ABD'deki siyonist cephesi, Kyrie'yi tam anlamıyla köşeye sıkıştırdı. Oyuncuya iki seçenek sunan lobiler, 'Ya bağış yap ya da özür dile' zorbalığını uyguluyor. Peki tüm bu süreçte neler oldu?

HER ŞEY BİR PAYLAŞIMLA BAŞLADI!

Dinler üzerine araştırma yapan Kyrie Irving, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Yahudilerle ilgili bir paylaşım yaptı.

ABD'deki siyonistler, bu gönderinin 'antisemitizm' boyutunda olduğunu savunarak Irving'e yaptırım yapılmasını talep etti.

Kulüp Başkanı ve Başantrenör, basın mensuplarına verdikleri demeçte Irving'i kınarken; sözde 'nefret içerikli' mesajların tümüne karşı olduklarını söylediler.

Brooklyn Nets Patronu Joe Tsai, Kyrie için şöyle konuştu:

"Kyrie'nin Yahudiler aleyhinde tamamen yanlış bilgilerle hazırlanmış bir kitaba dayanan belgeseli paylaşması beni hayal kırıklığına uğrattı. 

Oturup düşündüm. Bunun ne kadar incitici olduğunu fark ettim. Onun da bunu anlamasını bekliyorum. Sonuçta ne kadar dindar bir kişilik olduğunun farkındayız. 

İnsanları ırk, etnik ve din temelli nefrete, suça teşvik etmek çok yanlış. Bu kesinlikle basketboldan çok daha büyük bir problem!"

Steven Nash

Başantrenör Steve Nash de konuya dair görüşlerini şu sözlerle belirtti:

"Takım, Kyrie Irving'e denilmesi gerekeni dedi. Birleştirici olanı desteklediğimizi düşünüyorum. Bütün değerleri temsil ediyoruz ve nefret söylemini kınıyoruz."

KYRİE: 'KİMSEYİ İNCİTMEDİM Kİ!'

Brooklyn Nets'in Müslüman yıldızı Kyrie Irving ise, takım sahibi ve başantrenörden gelen tepkileri 'absürt' bularak şu cevabı verdi:

"Ben kimsenin dini inancına saygısızlık etmek istemedim. Kimseyi incitmedim ki! İnsanların beni 'anti-semitik' olarak tanımlamasını doğru bulmuyorum. Bu benim yaşadığım gerçeği değiştirmiyor."

Fakat ABD'deki siyonistler bununla yetinmedi. Devam eden günler, Kyrie için tam da 'köşeye sıkıştırılmış' şekilde geçecekti.

'YA BAĞIŞ YAP YA DA ÖZÜR DİLE'

Siyonistler Kyrie Irving'e yapılan kınamanın hafif kaldığını ileri sürünce Brooklyn Nets cephesi bir kez daha harekete geçti. 

Takımın sahibi Joe Tsai, Kyrie'nin beş maç boyunca takımdan uzaklaştırılacağını; her maçın oyuncuya 250 bin Dolara mal olacağını aktardı.

Kyrie'yi Yahudilerden özür dilemeye zorlayan Joe, daha da ileri giderek oyuncuyu 500 bin dolarlık bağış yapmaya teşvik etti.

Önceki gün ABC'de çıkan haberde, Kyrie ve Brooklyn Nets'in 'Siyonist' menşeili Anti-Defamation League'e bağış yapacağı aktarıldı.

Jonathan Greenblatt

ABD'deki siyonizm hareketinin öncülerinden Sigmund Livingston'un kurduğu bu derneğin bayrağını şimdilerde bir başka siyonist Jonathan Greenblatt sallandırıyor.

Sigmund Livingston

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 32
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gel turkiyeye kapimiz acik sionistler yahudi olmayan kimvarsa santaj yapiyorlar yapacagi bagis muhtemelen israile gider yahudi milleti ya santajdan yada faizden gecinir araplar degilmi bu sionistlere zengin eden bu araplar kafirin onde gideni allah belelarini veriyor yobaz halk
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Araplara laf yöyleme Allahdan kork
    Cevapla
  • Perhiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Paylaşım yaptigi şey abd nin amazonunda satiliyor...
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahillik çok zor! Anti semitizm Avrupaya ait ben Avrupalı değilim Avrupalı olmayan bi kişiye Anti semitizm damgası vurulamaz! Yahudilere gelince sonunuz bi gün felaket olacak inşalllah! Üzerlerine bi gün bi Ordu akın edecek yeryüzünden silecek!
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler İslam'a Müslümanlara savaşırken ses yok. Müslüman gerçekleri söyledi mi ses var. Zalim Yahudi siyonistlere haddini bildirme günleri yakın. Küresel zalim sermaye para ticaret saltanat fayda etmeyecek inşaAllah. O gün yakın. Bir kişi deyip geçmeyin bir kişi ile başlar mücadele. Bütün dünyayı enayi aptal yerine koyarak zengin olan zalim Yahudi Hristiyan sermaye çökmeye mahkum.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Oraya 500 bin bağış yap, Filistin'e 1 milyon. Bakalım o zaman ne söyleyecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle