9 yıl hapis cezası almıştı! İtalya'nın aradığı firari Robinho, mitingde ortaya çıktı

İtalyan polisinin her yerde aradığı Robinho, ülkesi Brezilya'da Bolsonaro'nun mitinginde ortaya çıktı. 9 yıl hapis cezası alan firari futbolcunun yüzünü gizlemesi dikkat çekti.

9 yıl hapis cezası almıştı! İtalya'nın aradığı firari Robinho, mitingde ortaya çıktı
9 yıl hapis cezası almıştı! İtalya'nın aradığı firari Robinho, mitingde ortaya çıktı
GİRİŞ 03.11.2022 18:02 GÜNCELLEME 03.11.2022 18:02

                 
Haber 7 - Spor Servisi

Bir dönem yolu Türkiye'den de geçen Robinho, 2013 yılında işlediği bir suçtan ötürü İtalyan polisi tarafından aranıyor. 

Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: 'Gürcistan'ın Maradona'sı'Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: 'Gürcistan'ın Maradona'sı'

AC Milan'da oynadığı dönemde 23 yaşındaki bir kadına tecavüz ettiği öğrenilen Robinho, suçu ortaya çıkınca 9 yıl hapis cezası almıştı.

İtalya Yüksek Mahkemesi, Milano Mahkemesi'nin kararını onarken; Brezilyalı futbolcunun hüküm giymesine karar verilmişti. Fakat Robinho, adalete teslim olmak yerine İtalya'dan kaçmayı tercih etti.

Türkiye'de Sivasspor ve Medipol Başakşehir takımlarında oynayıp Ekim 2020'de Santos'tan emekliye ayrılan Robinho, son 2 yıldır kayıptı.

BOLSONARO, ROBİNHO'YA ARKA ÇIKTI

İtalya tarafı, futbolcunun Brezilya'dan iadesini istese de Güney Amerika ülkesi ünlü ismi Çizme'ye göndermedi. Bu kararın arkasında da Bolsonaro'nun olduğu düşüncesi hakimdi.

Ülkesinde dahi sırra kadem basan Robinho, Brezilya'nın eski başkanı Bolsonaro'nun mitinginde görüntülendi.

Etrafını saran geniş kalabalığın fotoğraf talebini kırmayan Robinho'nun yüzünü gizlemesi ve Brezilya bayrağına sarılı halde olması dikkat çekti.

Robinho, Brezilya Milli Takımı ile 100 maça çıkmıştı

Görüntülerin akabinde İtalya tarafı bir hamle de daha bulunup Brezilya'dan Robinho'nun iadesini istedi. Yeni Başkan Lula'nın bu noktada nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz