Dünyaca ünlü futbolcu İran'daki protestolarda tutuklandı!

İran futbolunun yakın tarihine adını altın harflerle yazdıran Ali Daei, Mahsa Amini için Sakkız kentinde düzenlenen yürüyüşte gözaltına alındı. Hakkında işlem yapılan futbolcunun tutuklandığı kaydedildi.

Dünyaca ünlü futbolcu İran'daki protestolarda tutuklandı!
Dünyaca ünlü futbolcu İran'daki protestolarda tutuklandı!
GİRİŞ 28.10.2022 16:35 GÜNCELLEME 28.10.2022 16:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

                  
Haber 7 - Spor Servisi

İran Milli Futbol Takımı tarihinin en golcü oyuncusu olarak bilinen Ali Daei, 25 Ekim Salı günü Sakkız kentinde gözaltına alındı.

16 Eylül'de Mahsa Amini adlı Kürt asıllı kadının polis tarafından öldürülmesi sonucu İran geneline sıçrayan protestolar hız kesmeden devam ediyor.

Rejim karşıtı kalabalık bir güruh, 25 Ekim'de Mahsa'nın 40'ının çıkmasını fırsat bilip Sakkız'da yürüyüş gerçekleştirdi.

Ronaldo'ya bir kötü haber daha! Bavulunu hazırlamıştıRonaldo'ya bir kötü haber daha! Bavulunu hazırlamıştı

ALİ DAEİ, POLİSİN KARŞISINDA!

İran polisiyle karşı karşıya gelen eylemciler arasında ülke futbolunun önde gelen isimlerinden Ali Daei de vardı.

Güney Azerbaycan eyaletine bağlı Erdebil kentinde doğan Daei, bir süredir Mahsa'dan ötürü düzenlenen protestolara katılım sağlıyordu.

Ali Daei

İranlı yetkililer de Daei'nin yurtdışına çıkmasına engel olmak için geçici süreliğine pasaportuna el koymuştu.

İki hafta önce pasaportunu kaptıran futbolcu, bu kez mezarlık önünde düzenlenen yürüyüş esnasında gözaltına alındı. Devamında da tutuklandığı bildirildi.

Mahsa Amini

Diğer taraftan İran'daki protestolara katılan tek futbolcunun Ali Daei olmadığı biliniyor. Bayer 04 Leverkusen'de oynayan Serdar Azmoun, Bayern Münih'in eski oyuncusu Ali Karimi ve İran'ın eski milli futbolcusu Hossein Mahini de eylemlere destek vermişti.

İRAN TARİHİNİN EN GOLCÜSÜ

Profesyonel futbol kariyeri boyunca Arminia Bielefeld, Bayern Münih ve Hertha Berlin gibi takımların formasını giyen Ali Daei, ülke tarihinin en golcü futbolcusu olarak biliniyor.

Haziran 2021'e kadar da milli takımlar tarihinin en çok gol atan futbolcusu unvanını taşıyordu. Fakat Cristiano Ronaldo, 110 gole ulaşınca Daei'nin rekorunu egale etti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    İran polisi tarafından öldürülmedi, kendi öldü
    Cevapla