Karim Benzema'nın eli bandajsız haliyle ilk kez görüntülendi! Serçe parmağının son hali...

Real Madrid'in yakın tarihine damga vuran Karim Benzema, Pazartesi günü Ballon d'Or ödülüne layık görülen ilk Müslüman futbolcu oldu. Ödül törenine bandajsız çıkan Benzema'nın eli de ilk kez görüntülendi.

Karim Benzema'nın eli bandajsız haliyle ilk kez görüntülendi! Serçe parmağının son hali...
Karim Benzema'nın eli bandajsız haliyle ilk kez görüntülendi! Serçe parmağının son hali...
GİRİŞ 20.10.2022 12:34 GÜNCELLEME 20.10.2022 12:34

              
Haber 7 - Spor Servisi

Geride bıraktığımız futbol sezonunda Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi ve LaLiga'yı kazanan Karim Benzema, kariyerinin en verimli yıllarından birini geçirdi.

Şimdiye dek takım bazlı ödüllerle öne çıkan Cezayir asıllı Fransız forvet, bu kez Ballon d'Or'u da kazanarak bu ödüle layık görülmüş ilk Müslüman futbolcu oldu.

Karim Benzema

Oynadığı 46 maçta 59 gole doğrudan katkı sağlayan tecrübeli futbolcu, Kevin De Bruyne; Mohamed Salah ve Sadio Mane gibi isimleri ekarte etmesini bildi.

Ödül töreninde Fransızca açıklamalarda bulunan Benzema, bu kez bir ilki yaparak el bandajı olmadan kürsüye çıktı. Özellikle ödülü aldığı anlarda ünlü futbolcunun serçe parmağı dikkat geçti.

MARC BARTRA İLE ÇARPIŞMIŞTI

Bilindiği üzere Benzema'nın sağ el serçe parmağı, 13 Ocak 2019'daki Real Betis maçında kırılmıştı. Şimdilerde Trabzonspor'da oynayan Marc Bartra ile çarpışan futbolcu, yerde acı içinde kıvranmış ve parmağında birden fazla bölgede kırık tespit edildiği öğrenilmişti.

O dönem Real Madrid'in başında bulunan Santiago Solar, zor bir fikstürden geçtiklerini belirterek Müslüman futbolcudan fedakarlık yapmasını istemişti. Benzema da hocasını kırmayarak sadece bir atel ve bandajla kaldığı yerden oynamaya devam etti.

Nitekim olası bir ameliyat halinde Cezayirlinin en az 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı düşünülüyordu. Fakat ameliyatını geciktirmesi süreci de güçleştiren faktörlerden biri oldu.

BANDAJDAN GELİR ELDE EDİYOR

Sezon sonu Real Madrid doktorlarının kontrolünden geçen ünlü isim hayatının şokuyla karşılaştı. Madrid doktorları, serçe parmağındaki kemiğin kaynadığını ve değişiklik istemediği takdirde bu halde kalmasında sakınca olmayacağını belirtti.

Benzema da serçe parmağını kırdırmaktansa bu halde kalmasını tercih etti. Ve futbol kariyerinde ardı arkası kesilmeyen başarılarından ötürü kullandığı bandaj üzerinden de sponsorluk anlaşmaları imzaladı.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Senelerdir bandaj arkasında gizli kalan serçe parmak, Ballon d'Or ödül töreninde ilk kez görüldü.

Karim Benzema'nın eli

Benzema'nın ödülünü kaldırdığı anlarda kameraların elinden detay çekim yapması üzerine futbolcunun serçe parmağı da görüntülendi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz