Karim Benzema kimdir?

Fransa futbolunun yakın tarihine damga vuran Karim Benzema kimdir ve kaç yaşındadır? 2021-2022 sezonundaki başarısıyla Ballon d'Or ödülünü kazanan Benzema, tarihte bu ödülü kazanan ilk Müslüman futbolcu oldu. İşte, Benzema'nın kariyeri ve istatistikleri!

Karim Benzema kimdir?
Karim Benzema kimdir?
GİRİŞ 18.10.2022 11:59 GÜNCELLEME 18.10.2022 11:59

Carlo Ancelotti'nin sahada en güvendiği isim olarak da bilinen Karim Benzema kimdir ve kaç yaşındadır? Fransa'nın göçmen mahallesinde keşfedilip zamanla Fransız futbolunun en etkileyici santrforlarından biri haline gelen Benzema, yıllardır Real Madrid'in başarısı için ter döküyor. Son olarak geçtiğimiz sezonu UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi ve LaLiga zaferleriyle kapatan Benzema, futbol otoritelerini adeta alt üst etmişti. Bu başarısının neticesinde Ballon d'Or ödülüne layık görüldü. İşte, Karim Benzema'nın kariyeri ve istatistikleri!

KARİM BENZEMA'NIN BİYOGRAFİSİ

Karim Benzema, 19 Aralık 1987'de Fransa'nın Lyon kentine bağlı Bron komününde dünyaya geldi. Ekim 2022 itibariyle 34 yaşındadır. Sağ kanat ve sol kanatta da performans gösterebilen Benzema'nın orjini forvettir. Aslen Cezayirli olan oyuncu, Fransa Milli Takımı'nda oynuyor. Tecrübeli ismin Madrid'deki kontratı Haziran 2023'te sona erecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Karim Benzema, Kuzey Afrika göçmenlerinin yoğunlukta olduğu; tehlikeli olayların sıklıkla yaşandığı Bron komününde (Lyon) doğdu. Babası iş amacıyla Cezayir'den göçmüş Hafid, annesi de Lyon'da doğan Cezayir asıllı Wahida'ydı. 

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

9 çocuklu bir ailenin 6'ncısı olarak dünyaya gelen Benzema, akranlarına kıyasla oldukça kiloluydu. Babası Hafid de oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için Bron yakınlarındaki AS Buers'e yolladı. 3 yıl burada eğitim gördükten sonra Bron Terraillon'un yolunu tuttu.

1996-97'deki tek sezonluk oyunu, kentin en güçlü takımı Olympique Lyon'un dikkatini çekmeye yetti. Lyon'la oynanan bir hazırlık maçında 2 gol atan Benzema, artık Fransa futbolunun ekol kulübü tarafından izleniyordu.

İlk olarak Bron Terraillon'un sahibi Benzema'yı göndermedi. Fakat Cezayir asıllı futbolcunun annesi ve babası, çocuklarının Lyon'a gitmesini istedi. Sonuç olarak Benzema artık Lyon'un futbolcusuydu.

1997'den 2005'e kadar tam 8 yıl boyunca bu kez Olympique Lyon'un alt kademelerinde eğitim gördü. Temmuz 2005'te A Takıma çıkan Benzema, 4 yıl boyunca Fransa futboluna damga vuracak nitelikte bir performans gösterdi.

Fransa'daki 4 yılına 43 gol, 23 asist sığdırdı. Real Madrid de 2009'da 35 milyon Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini aldı. 13 yıldır aynı takımda oynayan Benzema, Eflatun-Beyazlıların çatısı altında sayısız başarı elde etti. Birçok kupa kazandı. Ancak daha da önemlisi bu yıl Ballon d'Or ödülünün en güçlü adayı olarak gösterilmesiydi. Ve ödülü de kazandı.

LaLiga'da şimdiye dek 340 gole doğrudan katkı sağlayan Karim, geride bıraktığımız sezonda 46 maça çıkarken 44 gol attı, 15 asist yaptı. Üstelik sezon genelinde sadece 1 kez sarı kart görürken, hiç kırmızı kart almadı. 

Sezon sonu da Benzema için bir nevi "hasat" niteliğindeydi. LaLiga, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası gibi takım başarıları dışında UEFA Yılın Futbolcusu ödülünü de aldı.

Cezayir pasaportu olmasına rağmen Fransa Milli Takımı'nı seçen Benzema, şimdiye dek 97 maça çıkarken 37 kez fileleri sarstı.

KARİM BENZEMA'NIN KÜNYESİ

AD: Karim Benzema

DOĞUM TARİHİ VE YAŞI: 19 Aralık 1987 x 34 YAŞ

DOĞUM YERİ: Lyon, Fransa

UYRUK: Cezayir ve Fransa

BOY: 1,85

AYAK: SAĞ

MEDENİ DURUMU: EVLİ

DİN: İSLAM

ÇOCUK SAYISI: 2

KARDEŞ SAYISI: 8

MESLEK: FUTBOLCU

TAKIM: REAL MADRİD

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz