Mike Tyson yıllar sonra 'kulak kopartma' vakasının arkasındaki gizemi itiraf etti!

Muhammed Ali ile birlikte ringlerin efsane ismi olarak görülen Mike Tyson, bir maçında rakibi Evander Holyfield'ın kulağını ısırmış ve bokstan men edilmişti. Emektar boksör, seneler sonra kulak kopartma vakasının ardındaki gizemi açıkladı.

GİRİŞ 17.10.2022 14:47 GÜNCELLEME 17.10.2022 17:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Taraflı tarafsız çoğu boks tutkunu, Mike Tyson'u tarihin en etkileyici figürleri arasında olduğunu düşünür. Aynı anda ulaşılması güç 3 kemeri (WBA, WBC ve IBF) elinde bulundurması bile bunun başlıca göstergeleri arasında.

Ancak yıllar geçse de Tyson'un kariyerine kara leke olarak düşen olay, acımasız yanından ötürü tazeliğini koruyor.

Seneler 1997'yi gösterdiğinde ABD'nin iki elit boksörü Mike Tyson ve Evander Holyfield, WBA kemeri için Nevada'da ringe çıktı.

On binlerce insanın salonda seyrettiği müsabakada Tyson, maçın bir bölümünde kontrollerini kaybetti. Hakemin de gözü önünde rakibinin kafasına yapışıp kulağını koparttı.

Evander Holyfield ile Mike Tyson

Aylarca hatta yıllarca spor medyasının manşetten verdiği bu an, Tyson'un da gerilemesinin işaret fişeği oldu. Önce müsabakadan, daha sonra da bokstan men edildi. Uzun süreli ayrılığı bir ara son buldu fakat artık eski Tyson'dan eser kalmayacaktı.

Şimdilerde siyatik hastalığıyla boğuşan emektar boksör, katıldığı bir podcast yayınında Holyfield'ın kulağını ısırmasının arkasında yatan gizemi anlattı.

SERVETİNE SERVET KATMIŞ!

Big U ile Checc'n In podcast kanalına konuk olarak katılan Mike Tyson, Evander Holyfield'ın kulağını ısırdıktan sonra 30 milyon dolara yakın para kazandığını itiraf etti.

Siyatik hastalığıyla mücadele eden Mike Tyson'un son hali

O dönem federasyondan 3 milyon dolarlık ceza aldığını da aktaran Tyson, "Sadece bir ısırıktan bu kadar para kazandım. Bunun insanlar nezdinde ne kadar önemli olduğunu görebiliyor musun?" diye konuştu.

"ONU ÖLDÜRMEK İSTEDİM"

Evander'in maç esnasında sık sık kendisine kafa attığını ve bu sebeple kulağını koparttığını belirten Mike Tyson, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Evet ısırdım çünkü onu öldürmek istedim. Sürekli kafa atıyordu. Gerçekten çok sinirlenmiştim. Dövüş etiğini, sinirimi ve kontrolümü bir anda kaybettim.

Bir daha böyle bir davranışta bulunmam diyorum ama belli olmaz. Tekrar yapabilirim. Isırılmak için bir daha öyle davranırsa yeniden ısırabilirim"

Muhammed Ali'nin öğrencisi Mike Tyson hastalığını açıkladı: 'Konuşamıyorum bile'Mike Tyson'un hastalığı olarak da bilinen siyatik nedir?

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 12
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    evet. ABD de sısrılmış çikolatalı kulak baya satmıştı
    Cevapla
  • BÜYÜK AĞA 1 yıl önce Şikayet Et
    BURNUNUDA DİSLESEYDİ DAHA ÇOK KAZANIRDI Burnunu begenmemimişmi
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısasta hayat vardır, sen de ona kafa atsaydın, becerebiliyorsan. Bir müslümana yakışmadı o yaptığın kulak koparma.
    Cevapla
  • sait 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman müslüman değildi
    Cevapla
  • Melih 1 yıl önce Şikayet Et
    He her şeyi geçtin , müslümana yakışmaz tabiri kaldı , Allah akıl fikir versin, çok iyi etmiş ağzına sağlık
    Cevapla
  • kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman müslüman değildi sanki
    Cevapla
  • oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    yav bit bitin artık islamı hiçbirşeyi gramaj bilmezsiniz kısasta kısas arkadaşım her kötülüge kısas yapılmaz öyle adalet olmaz dinimizde her kötülüğe kötülükle karşılık vermekdiye birşey yok her kötü şeyede idam olmaz öyle kolay değil bu işler dinimiz eli kes diyor bir bak şeriatla yönetilen osmanlıya 6 asırda kaçtane el kesme vakası yaşanmış bildiğim 33 size kalsa herşeye elde kesersiniz haksız yere adamda asarsınız hayret birşeysiniz.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    adamsin...musluman kardesimizsin...
    Cevapla
  • molla kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlık kulak koparmakla mı oluyor. siz nasıl müslümansınız. adam kulak kopardığında müslüman bile değildi. lâ havle...
    Cevapla
  • Talha 1 yıl önce Şikayet Et
    psikopat bu adam
    Cevapla
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle psikopata can Kurban
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle