Kastamonuspor kaçıncı ligde? Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibi...

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nın 3'üncü eleme turunda Karadeniz temsilcilerinden Kastamonuspor ile eşleşti. Peki Kastamonuspor kaçıncı ligde ve hangi kademede yer alıyor? İşte, Kırmızı-Siyahlı ekibe dair merak edilen her şey!

Kastamonuspor kaçıncı ligde? Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibi...
Kastamonuspor kaçıncı ligde? Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki rakibi...
GİRİŞ 15.10.2022 14:36 GÜNCELLEME 15.10.2022 14:37

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstanbul'daki merkezinde yapılan kura işlemleri sonucunda 3. eleme turunun takvimi belli oldu. Galatasaray bu etapta Karadeniz ekibi Kastamonuspor ile eşleşti. Son günlerde takım otobüsü değişikliğine gidip, yeni vasıtalarının arkasına "İyi ki Varsın Eren" notu düşen Kırmızı-Siyahlılar dikkat çekmişti. Peki GMG Kastamonuspor hangi ligde yer alıyor?

KASTAMONUSPOR HANGİ LİGDE?

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turundaki rakibi Kastamonuspor, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alıyor. Kırmızı-Siyahlılar, 2015-16 sezonunda TFF 3. Lig'de başarılı olup TFF 2. Lig'e terfi etmişti. Karadeniz bölgesinin temsilcisi, son 7 sezondur da aynı kademede mücadele ediyor.

TAKIMIN RENKLERİ VE KÜNYESİ

1966 yılında temelleri atılan Kastamonuspor, kırmızı ve siyah renklerine sahiptir. Çamspor ve Suspor'un birleşimi sonucunda kurulan bu ekip, AC Milan (İtalya Serie A) kadar başarılı olabilmek için kırmızı ve siyah renklerini tercih etmiştir.

Kastamonuspor'un takım otobüsü

Logoda da görüleceği üzere, kırmızı şekil tam ortada yer alırken siyah rengi logonun ve kırmızı şeklin etrafını şerit halinde çevreliyor. Takma adı "Dep Dep" olan ekip, maçlarını Gazi Stadyumu'nda oynamaktadır.

GAZİ STADYUMU

1984 yılında kullanıma açılan ve 2010 yılında yenilenen Gazi Stadyumu, Kastamonuspor'un profesyonel liglerde yer almasından bu yana Kırmızı-Siyahlı ekibe ev sahipliği yapıyor.

Kastamonu Gazi Stadyumu

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sahibi olduğu mekan, 4 bin 500 kişi kapasitelidir. Zemini doğal çimle oluşturulmuş spor tesisinin ölçüleri 105x69 metre civarındadır.

KASTAMONUSPOR'UN BAŞKANI KİMDİR?

Kastamonuspor'un başkanı Burak İzbeli'dir. 7 Temmuz 2022'de tek listeyle genel kurula giren İzbeli, kulübün Enes Ege Aygün'den sonraki idarecisi olmuştur. 

Takımın teknik direktörlük görevini de 10 Ağustos Çarşamba gününden bu yana Metin Akpunar sürdürmektedir.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz