Milli sporcu Cemren Temizel'e Rize'de coşkulu karşılama

Dünya şampiyonu kick boksçu Cemren Temizel'e memleketi Rize'de coşkulu bir karşılama yapıldı.

Milli sporcu Cemren Temizel'e Rize'de coşkulu karşılama
Milli sporcu Cemren Temizel'e Rize'de coşkulu karşılama
GİRİŞ 13.10.2022 17:23 GÜNCELLEME 13.10.2022 17:23

İtalya'da 30 Eylül-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 65 kiloda altın madalya kazanan Cemren Temizel, memleketi Rize'de coşkuyla karşılandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan Cemren Temizel'e, ailesi, antrenörleri ve arkadaşları sevgi gösterisinde bulundu. Cemren Temizel, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye bu ödülü getirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

"Çok duygulandım"

Duygularının tarifsiz olduğunu vurgulayan Cemren, "O duyguları anlatamam. Kelimelere sığmaz. Orada İstiklal Marşı'nı okutmak çok gurur vericiydi. Çok mutlu oldum, çok duygulandım." dedi.

"İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmek gurur vericiydi"

Cemren'in antrenörü Ahmet Cebir ise öğrencisinin dünyada yenemeyeceği rakibinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bazı duygular vardır, o duygular anlatılmaz. Sadece yaşanır. Sporcu olmak bana nasip olmadı ama antrenör olarak milli takımlarda görev aldım. Orada İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmek çok gurur vericiydi. Bayrağımızı göklere dikmek. Gerçekten anlatılmaz bir şey. Kürsüye çıkan sporcunun ambiyansı daha farklı oluyor. Antrenör olarak o duyguları yaşıyorsak sporcunun o anki duyguları kelimelere sığmaz."

"Hiçbir maçı kaybetmedi"

Kick boksta ilk kez Rize'den şampiyon çıktığına dikkati çeken Cebir, "Cemren karakter olarak çok iyi bir insan. Kişiliği ve karakteri olsun takdire şayan birisi. Cemren iyi bir sporcu. Cemren bugüne kadar hiçbir maçını kaybetmiyor. İlk maçından dünya şampiyonluğuna kadar hiçbir maçı kaybetmedi. Kariyerine şampiyonlukla başladı ve şampiyonlukla devam eder inşallah. Çok zor bir süreç oldu. Her gün antrenman yapıyordu. Çok zordu ama şükürler olsun, bunların karşılığını fazlasıyla aldık." diye konuştu.

Milli sporcu, havalimanındaki karşılama programının ardından Rize Valisi Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.