Kenan Piric kimdir?

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin B Grubu'ndaki rakibi AEK Larnaca'da oynayan Kenan Piric kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Piric'in futbol kariyeri ve istatistikleri!

Kenan Piric kimdir?
Kenan Piric kimdir?
GİRİŞ 09.10.2022 14:46 GÜNCELLEME 09.10.2022 14:46

Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca'nın kalesini koruyan Kenan Piric kimdir ve kaç yaşındadır? Bir dönem Türkiye'de Göztepe'nin de formasını giyen Piric, kariyerini Akdeniz ülkesinde sürdürüyor. Bu yıl bedelsiz olarak Larnaca'ya geçen file bekçisi, ortaya koyduğu performansla teknik heyetin takdirini kazandı. İşte, Kenan Piric'in futbol kariyeri ve istatistikleri!

KENAN PİRİC KİMDİR?

Kenan Piric, 7 Temmuz 1994'te Bosna Hersek'in Tuzla kentinde dünyaya geldi. Ekim 2022 itibariyle 28 yaşındadır. 1,92 boyundaki Piric, AEK Larnaca A Takımı'nın kaleciliğini yapıyor. Aynı zamanda Bosna Hersek milli takımında da oynayan eldivenin takımıyla olan kontratı Mayıs 2024'te sona erecek.

KENAN PİRİC'İN KARİYERİ

Kenan Piric, futbola ilk olarak Tuzla kentinin takımlarından FK Sloboda Tuzla'da başladı. 2012'ye kadar bu ekipte oynadıktan sonra 18 yaşındayken OFK Gradina ile anlaşmaya vardı.

Kenan Piric

Bosna Hersek'teki ilk yılında 16 kez kaleyi devralan Kenan, ortaya koyduğu performansla Avrupa ekiplerinin dikkatini çekti. 2013'te Belçika Pro Lig ekibi KAA Gent, bedelsiz olarak Piric'i renklerine bağladı.

Buradaki bir yılın akabinde tekrar Bosna'ya; futbola başladığı ekip Sloboda Tuzla'ya geri döndü. Tuzla'daki 3 yıllık macerasında iyice deneyim kazanan kaleci, ülke futbolunda adından sıkça söz ettirdi. 

Şubat 2017'de ülkenin güçlü takımlarından Mostar bedelsiz olarak Kenan'ı kadrosuna kattı. Mostar'la Avrupa arenasına çıkan Kenan, bir buçuk yılın akabinde bu kez Slovenya takımlarından Maribor'a transfer oldu.

Sloven temsilcisi Kenan'ı alabilmek için Mostar'a 300 bin Euro ödeme yaptı. İkinci kez kariyeri sebebiyle yurt dışına çıkan kaleci, 3 yıl süreyle Balkan ekibinde kalesini korudu.

İlk sezonunda 25, ikinci sezonunda 35 ve üçüncü yılında hiçbir maça çıkamadan Slovenya defterini kapattı. Temmuz 2021'de de Yunanistan ekibi Atromitos, Kenan'la sözleşme yaptı.

Kenan Piric, Göztepe

Yunanistan'da sadece 6 ay kalan file bekçisi, 11 kez kalesini korudu. Ancak 11 maçta 23 kez gol yiyince buradan da ayrılmak zorunda kaldı. Ocak 2022'de Süper Lig ekibi Göztepe'ye gelen Kenan, Süper Lig'de de 4 kez sahne alırken kalesinde 14 gol gördü. İzmir temsilcisi de sezon sonunda Bosnalı eldivenle yol ayrımına gitti.

Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca, piyasa değeri 475 bin euroya düşen Kenan'ı Göztepe'ye bedel ödemeden renklerine bağladı. Bu yıl takımıyla 13 maça çıkan kaleci, 13 gol yedi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz