Ampute Dünya Kupası hangi kanalda? Ampute milli takımının fikstürü!

Dünya Ampute Futbol Federasyonu'nun (WAAF) organize ettiği ve İstanbul'da düzenlenen Dünya Ampute Kupası hangi kanalda yayınlanıyor? İşte, Ampute milli takımımızın turnuvadaki fikstürü!

Ampute Dünya Kupası hangi kanalda? Ampute milli takımının fikstürü!
Ampute Dünya Kupası hangi kanalda? Ampute milli takımının fikstürü!
GİRİŞ 02.10.2022 14:27 GÜNCELLEME 02.10.2022 14:27

Dünya Futbol Ampute Kupası, 30 Eylül-9 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenleniyor. Turnuvada yer alan Ampute milli takımımız da A Grubu'nda bir üst tura çıkmak için mücadele ediyor. Son olarak, Meksika'daki Dünya Kupası'nda 2'ncilikle yurda dönen Milliler, bu kez İstanbul'da Kupa'yı kaldırma niyetinde. Peki, Ampute Dünya Kupası hangi kanalda yayınlanıyor? İşte, Ampute milli takımımızın fikstürü!

AMPUTE DÜNYA KUPASI HANGİ KANALDA?

24 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Ampute Dünya Kupası, ülkemizde TRT Spor ve TRT Spor Yıldız kanallarında ekrana geliyor. Ayrıca bu kanalların resmi internet siteleri üzerinden de maç yayını yapılıyor. Futbol tutkunları iki kanal üzerinden Ampute milli takımımızın heyecanına ortak olabilir. Bunun dışında müsabakalara dair son gelişmeler TÜMSPOR üzerinden paylaşılmaktadır.

Ampute Milli Futbol Takımımız

AMPUTE MİLLİ TAKIMIMIZIN FİKSTÜRÜ

Turnuvanın iddialı ekiplerinden Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası organizasyonuna A Grubu'ndan katılım sağladı. İlk maçını Fransa ile oynayıp galibiyete uzanan Millilerin fikstürü şu şekilde:

  • TÜRKİYE X Liberya (2 Ekim Pazar, 20:00)

  • TÜRKİYE X Haiti (3 Ekim Pazartesi, 20:00)

Milliler Liberya maçını Riva Tesisleri'nde (İstanbul), Haiti randevusuna da Kocaeli Stadyumu'nda çıkacak.

Grup karşılaşmalarının akabinde bu kez eleme sistemine geçilecek. Tek maç usulüyle oynanacak elemelerde kazanan takım doğrudan bir üst tura çıkacak. 

Son 16 turu 5 Ekim Çarşamba, çeyrek finaller 6 Ekim Perşembe; yarı final 7 Ekim Cuma, final ve üçüncülük maçları da 9 Ekim Pazar günü oynanacak.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz