Erden Timur hangi takımı satın aldı?

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı projesini hayata geçirerek Avrupa'da bir kulübü satın aldı. Peki Erden Timur hangi takımı satın aldı?

Erden Timur hangi takımı satın aldı?
Erden Timur hangi takımı satın aldı?
GİRİŞ 30.09.2022 15:19 GÜNCELLEME 30.09.2022 15:19

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetiminde Başkanvekilliği görevini icra eden Erden Timur, futboldaki yatırımlarına bir yenisini ekledi. 3 yıldan uzun süredir Avrupa'da takım alma ve buranın sunduğu imkanlardan faydalanmayı hedefleyen genç yönetici, rotayı Belçika'ya kurdu. Belçika'nın alt liglerinde ekip araştırması yapan Timur, satın aldığı kulübü duyurmak için geri sayıma başladı. Peki Erden Timur hangi takımı satın aldı?

Adana Demirspor Galatasaray maçı ne zaman? PassoLig maç bilet fiyatları!Adana Demirspor Galatasaray maçı ne zaman? PassoLig maç bilet fiyatları!

ERDEN TİMUR HANGİ TAKIMI SATIN ALDI?

Galatasaray Başkanvekili ve NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Belçika'nın 3. Lig ekibi Olympic Club Charleroi Farciennes'i satın aldı. Kulüp, Belçika'nın güneybatısındaki büyük kentlerinden Charleroi'yi temsil ediyor. Son olarak 1974-75'te 1. Lig'de mücadele eden takım, 47 yıldır alt liglerde varlığını sürdürüyor.

Erden Timur

OLYMPİC CLUB CHARLEROİ'NİN TARİHİ

Erden Timur'un hisselerini satın aldığı Olympic Club Charleroi, 1912'de kuruldu. Belçika Futbol Federasyonu'na (BFF) kayıt işlemleri de 1913'te gerçekleştirildi. Kulüp, 2000'de RA Marchienne ile 2019'da da Royal Chatelet SC ile birleşti. Bu birleşmelerin sonucunda kulübün tam adı Royal Olympic Charleroi Châtelet Farciennes oldu.

Olympic Club Charleroi logosu

Olympic Club Charleroi'nin logosu oval bir şekil üzerine inşa edilmiştir. Armanın üst bölümünde kuruluş yılı, bir altında Kraliyet tacı bulunur. Tacın altında kulübün adı ve en alt bölümde de köpek figürü vardır. 2022-2023 itibariyle 24.3 yaş ortalamasına sahip ekip, 3. Lig'in en genç takımları arasında yer alıyor.

STAT

Olympic Club Charleroi, 3. Lig'de içerdeki maçlarını 12 bin 164 kişi kapasiteli La Neuville'de oynuyor. 1920'de açılan mekan doğal çime sahip.

Stade de La Neuville

Kentin en büyük ikinci sıradaki futbol sahasıdır. Birinci sıradaki saha, 1. Lig ekibi RSC Charleroi'ye ait. Bu mekanın (Stade du Pays de Charleroi) kapasitesi de 19 bin 600'dür.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz