Ravil Tagir kimdir?

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un kadroya aldığı Ravil Tagir kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, henüz 16 yaşındayken profesyonel olmuş Tagir'in kariyeri ve istatistikleri!

Ravil Tagir kimdir?
Ravil Tagir kimdir?
GİRİŞ 23.09.2022 13:55 GÜNCELLEME 23.09.2022 13:55

Türkiye A Milli Futbol Takımı'na son olarak Ravil Tagir isimli futbolcu çağrıldı. Lüksemburg maçının akabinde Çağlar Söyüncü, Merih Demiral; Orkun Kökçü ve Cengiz Ünder kadrodan çıkarılırken yerlerine 4 farklı isim eklemlendi. Peki Belçika Pro Ligi ekibi Westerlo'da forma giyen Ravil Tagir kimdir ve kaç yaşındadır? İşte bonservisi Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nde bulunan Tagir'in kariyeri ve istatistikleri!

UEFA Uluslar Ligi turnuvasının formatı: Grup birinciliği durumunda ne oluyor?UEFA Uluslar Ligi turnuvasının formatı: Grup birinciliği durumunda ne oluyor?

RAVİL TAGİR'İN BİYOGRAFİSİ

Ravil Tagir, 6 Mayıs 2003'te Kazakistan'ın Cambul kentinde dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 19 yaşındadır. 1,82 metre boyundaki Tagir, sağ ve sol stoper olarak oynayabiliyor. Genç futbolcunun bonservisi 2025 yılına kadar Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nde. Ancak Tagir, iki yıllığına Westerlo'ya kiralandı.

HİKAYESİ

Ravil Tagir, aşçı bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak Kazakistan'da doğdu. İki abisi, bir de ablası vardır. 7 yaşına kadar Cambul'da yaşayan Tagir, babasından ötürü erken dönemde Bursa'ya göç etti. Babası Türkiye'de boyacılıktan aşçılığa varıncaya dek çeşitli işlerde çalışıyordu. Ravil profesyonel dünyaya adım attıktan sonra anne ve babasına bakmaya başladı. Oyuncunun hem Türk hem de Kazak pasaportu vardır.

KARİYERİ

Genç Ravil'i ilk olarak Bursa'daki öğretmeni keşfetti. Şehre geldiğinde Türkçeyi bilmeyen ve zamanla öğrenen göçmen, futbolu da arkadaşları aracılığıyla fark etti.

Ravil Tagir'in Altınorduspor günleri

Savunma hattındaki yeteneği kısa sürede fark edilince, sınıf öğretmeni onu Bursa'daki bir ekibin antrenörüne önerdi. Kültürspor'da hünerlerini gören antrenörler, Ravil'i Altınorduspor'un seçmelerine katılmasında aracı oldu.

2016'da Altınorduspor tesislerinden içeri giren genç yetenek, yıllar içerisinde çeşitli kategorilerde oynadı. 3 yıl içinde deneyimine deneyim katınca bu kez A Takıma yükseltildi. 13 yaşında Altınordu'ya gelen Kazak asıllı stoper, 16'da profesyonelliğe adım attı.

Ravil Tagir, Medipol Başakşehir Futbol Kulübü

16 yaşında olmasına karşın TFF 1. Lig'de 33 maça çıkan Ravil Tagir, Süper Lig'den ve Avrupa'dan birçok ekibin radarına girdi. Daha önce Altınordu'dan Cengiz Ünder'i alan Medipol Başakşehir, Ravil transferinde de mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Başakşehir, Ekim 2020'de Altınordu'ya 2,5 milyon Euro ödeme yaparak genç ismin bonservisini aldı. 17 yaşında İstanbul'a ayak basan Ravil, Süper Lig gibi üst düzey bir organizasyonda rotasyon oyuncusu olarak değerlendirildi. Kulüpteki ilk yılında 13 maça çıkıp 1 kez fileleri sarstı. İkinci yılında da sadece 8 kez yeşil çime ayak bastı.

Medipol Başakşehir Yönetimi, Ravil'i deneyim kazanması açısından Belçika ekibi Westerlo'ya iki yıllığına kiraladı. Kazak asıllı Türk stoper, 2024'te tekrar İstanbul'a dönecek. Buradaki kontratı da 2025'te sona eriyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz