Ethan Nwaneri kimdir?

Arsenal'in genç futbolcusu Ethan Nwaneri kimdir ve kaç yaşındadır? Bir süredir Mikel Arteta'nın özel olarak izlediği futbolcu, Brentford karşısında sahaya çıkarak İngiltere Premier Lig tarihine geçti. İşte, Ethan Nwaneri'nin kariyeri ve istatistikleri!

Ethan Nwaneri kimdir?
Ethan Nwaneri kimdir?
GİRİŞ 22.09.2022 18:09 GÜNCELLEME 22.09.2022 18:09

Dünyanın en çok takip edilen futbol organizasyonlarından İngiltere Premier Lig'de 8'inci hafta geride kaldı. Maç fazlasıyla liderliğe oturan Arsenal'de Ethan Nwaneri isimli genç futbolcu, Brentford karşısında forma şansı buldu. Liverpool'dan Harvey Elliott'u geride bırakan Nwaneri, sahaya çıkan en genç futbolcu olarak tarihe geçti. Peki, Mikel Arteta'nın özel talimatıyla A Takıma çağrılan Ethan Nwaneri kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Arsenal teknik heyetinin "Geleceğin Yıldızı" olarak tanımladığı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri!

Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı Aday Kadrosu Eylül 2022Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı Aday Kadrosu Eylül 2022

ETHAN NWANERİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Ethan Chidiebere Nwaneri, 21 Mart 2007'de İngiltere'nin Londra kentinde dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 15 yaşındadır. Henüz yarı-profesyonel statüde bulunan oyuncu, on numara; forvet arkası ve sol kanat olarak oynayabiliyor. Arsenal altyapısında forma giyen Nwaneri, İngiltere Premier Ligi'nde forma giymiş en genç futbolcu olarak tarihe geçti.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Nijerya'dan İngiltere'ye göç etmiş bir çiftin oğlu olarak dünyaya gelen Ethan Nwaneri, 9 yaşında Arsenal altyapısına kabul edildi.

Yeteneği ve tekniği ile Arsenal heyetinin özel olarak takip ettiği Nwaneri, 2016 yılında başladığı yolculuğunu çeşitli yaş kategorilerinde sürdürdü.

Ethan Nwaneri'yi takım arkadaşları tebrik ediyor

Temmuz 2022'de altyapı antrenörlerinin onayıyla U18 takımına yükseltilen oyuncu, aynı dönem U21'e de çıkarıldı. Nijerya asıllı orta sahanın U21'e çıkarılmasında Mikel Arteta'nın payı büyük.

İspanyol çalıştırıcı, Nwaneri'nin yeterli kapasitede olduğunu ve U21 takımına dahil edilmesini altyapıdan talep etti. Üstelik A Takım antrenmanlarına katılması da bizzat oyuncudan istenildi.

U-21 takımıyla Premier Lig 2'de bir maça çıkan ve 59 dakika sahada kalan futbolcu, yaptığı asistle teknik heyetin dikkatlerini üzerine çekti. Arteta, Nwaneri'yi hafta sonu A Takım kadrosuna dahil ederek oyuncuyu Brentford deplasmanına götürdü.

Ethan Nwaneri sahada

Arsenal'in 3-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanan Premier Lig karşılaşmasının son dakikasında Ethan Nwaneri de görücüye çıktı. 15 yıl, 5 ay, 23 günlükken sahne alan oyuncu, ülke futbolunun en genç ismi olarak tarihe geçti. Bu alanda 16 yaş, 30 günlükken profesyonel dünyaya çıkan Harvey Elliott'u (Liverpool) geride bıraktı.

Nijerya asıllı futbolcudan önce Arsenal tarihinin en genç ismi Cesc Fabregas'tı. İspanya ve İngiltere futbolunun önemli figürleri arasında yer alan Fabregas, 16 yıl, 5 ay, 24 günlükken forma şansı bulmuştu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz