Cansu Tiryaki kimdir ve kaç yaşındadır?

Süper Lig'in 7'nci hafta karşılaşmalarından Fenerbahçe Alanyaspor maçının dördüncü hakemi olarak görev yapan Cansu Tiryaki kimdir? Türkiye'de FIFA kokartlı 4 kadın hakem olarak da bilinen Tiryaki, ulusal ve uluslararası çeşitli turnuvalarda atama alıyor. İşte, Cansu Tiryaki'nin biyografisi ve kariyeri!

Cansu Tiryaki kimdir ve kaç yaşındadır?
Cansu Tiryaki kimdir ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 20.09.2022 20:29 GÜNCELLEME 20.09.2022 20:29

Türkiye'nin en üst dereceli futbol organizasyonu Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 7'nci haftadaki Fenerbahçe Alanyaspor maçının dördüncü hakemlik görevini Cansu Tiryaki'ye verdi. Ülkemizdeki dört FIFA kokartlı hakemlik unvanına sahip olmasıyla da bilinen Cansu Tiryaki kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, deneyimli hakemin biyografisi ve kariyeri!

CANSU TİRYAKİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Cansu Tiryaki, 1990'da Edirne'de dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 32 yaşındadır. Profesyonel olarak hakemlik yapan Tiryaki, TFF ve FIFA'nın listesinde yer alıyor. Türkiye'de kadın futbolunda aktif bir şekilde rol üstlenen hakem, erkekler müsabakalarında da atamalara dahil ediliyor. Cansu Tiryaki son olarak Fenerbahçe Alanyaspor maçının dördüncü hakemi olarak görevlendirildi.

HAKEMLİK KARİYERİ

Lise döneminde hakem olmayı hayal eden Cansu Tiryaki, ilk olarak Edirne'deki kurslara katılım sağlayarak temel bilgilerini edindi. Daha sonraki yıllarda TFF'nin çeşitli kademelerinde eğitim hayatını sürdürdü.

Cansu Tiryaki

BESYÖ mezunu olan Tiryaki, bir süre Beden Eğitimi Öğretmenliği görevi de yaptı. Üniversite döneminde harçlığını çıkarabilmek için çeşitli turnuvalara atanan genç hakem, zamanla Kadınlar Birinci Futbolu Ligi'nde de atama aldı.

Kadınlar Birinci Futbol Ligi 2011-2012 sezonunda yardımcı hakem olarak sahne alan Cansu Tiryaki, zamanla orta hakemlik görevine kadar yükseldi. Ertesi sezon Erkekler futbolunda da alt kategorilerdeki maçlarda düdük çaldı.

2012-14 yıllarını Amatör Lig'de, 2014'ten sonra sırasıyla TFF 3. Lig, TFF 2. Lig ve U-21'de çalıştı. Devam eden süreçte FIFA'dan kabul alan Cansu Tiryaki, uluslararası turnuvalarda da görevlendirildi.

Melis Özçiğdem kimdir ve kaç yaşındadır? TFF, Beşiktaş Başakşehir maçında hakem olarak…Melis Özçiğdem kimdir?

UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve uluslararası maçlarda yardımcı hakemlik ve orta hakemlik görevlerinde bulundu. Repertuarına 100'ün üstünde maç ekleyen Tiryaki, aktif bir şekilde kariyerine devam ediyor.

"EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM..."

TRT Spor'un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temalı video serisine demeç veren Cansu Tiryaki, kariyerindeki gelişimini şu sözlerle anlattı:

"Lise son sınıfa giderken başladım hakemliğe. Bir kurs açılacağını duymuştum. Tabii o zamanki amacım harçlık kazanmak ve kuralları öğrenmekti.

İşin ciddiyetini anlamam, işin içine girdikten sonra başladı açıkçası. Yardımcı hakem olarak başladım ilk önce. Yardımcı hakemliği de severek yaptım. 2015'te de hakemliğe geçtim.

Cansu Tiryaki antrenman yaparken

O zaman FIFA hakemi olmayı kendime hedef olarak belirledim. 2018'de de hedefime ulaştım. 

"Kadın futboldan ne anlar?" Herkes böyle düşünüyor. Kendimizi geliştirebileceğimiz, futbolu anlayabileceğimiz düşünülmüyor. Ben ülkemizde çok yetenekli kadınlar olduğunu düşünüyorum.

En büyük destekçim eşim. Çok iyi yerlere geleceğimi düşünüyor. O da eski hakem. Her zaman arkamda. Ailem de öyle."

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz