Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, dünya şampiyonu
Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit, Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 76 kilo finalinde milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, Mısırlı Samar Amer Ibrahim Hamza'yı 6-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kilo finalinde Mısırlı Samar Amer Ibrahim Hamza’yı 6-0 mağlup eden milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, altın madalyanın sahibi oldu.
30 yaşındaki güreşçi, 2017 yılından sonra kariyerinde ikinci kez dünya şampiyonu oldu.
Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’i kutladı.
Bakan Kasapoğlu yayımladığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:
“Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda kazandığı altın madalya ile bizleri gururlandıran milli güreşçimiz Yasemin Adar Yiğit kardeşimi yürekten kutluyor, salonda İstiklal Marşı’nın yankılanması ve Türk bayrağının en tepede dalgalanması için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.”
-
Dursun 2 yıl önce Şikayet EtMaşallah maşallah Allah başarılarını daim eylesin güzel kardeşimBeğen Toplam 1 beğeni
-
Fatih 2 yıl önce Şikayet EtMaşallah sana kızım, Rabbim başarılarını daim eylesinBeğen Toplam 1 beğeni
-
Türkoglu türk 2 yıl önce Şikayet Etgüreş erkek spırudur kadınların güreş yapması mantıklı degil TÜRKbayan spırcular böyle turnuvaya katılmamalı çok itici çirkin ne gerek vatBeğen Toplam 5 beğeni
-
kaf.kum.çık. 2 yıl önce Şikayet EtHelal sana.Allah daim sağlık ve sıhhat versin inşaallah.Beğen Toplam 1 beğeni
-
memleket sevdalısı 2 yıl önce Şikayet EtAllah yar ve yardımcısı olsun kardeşimizin. Sayesinde bir kez daha onurlandık, gururlandık.Beğen Toplam 4 beğeni