Yusuf Demir kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nereli?

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Yusuf Demir, Kasımpaşa maçındaki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Yüksek tekniği, hızı ve oyuncu eksiltebilme kabiliyetiyle öne çıkan Demir, oyunuyla hocası Okan Buruk'u da sevindirdi. Peki, Sarı-Kırmızılıların renklerine bağladığı Yusuf Demir kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Avusturya pasaportlu futbolcunun kariyeri ve istatistikleri!

Yusuf Demir kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nereli?
Yusuf Demir kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nereli?
GİRİŞ 13.09.2022 18:24 GÜNCELLEME 13.09.2022 18:24

Galatasaray, 5 futbolcuyu renklerine bağladığı 7 Eylül Çarşamba gecesi Yusuf Demir'le de anlaşmaya vardı. Genç oyuncu menajeriyle birlikte İstanbul Havalimanı'na inerek kendilerini karşılayan ekiple tesislere doğru hareket etti. Avusturya'dan hazır bir şekilde gelen Yusuf, Okan Buruk'un da istişaresi sonucunda Kasımpaşa maçının son bölümünde forma şansı bulup iyi bir oyun sergiledi. Peki, Rapid Wien'den Galatasaray saflarına katılan Yusuf Demir kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, gelecek vadeden oyuncunun kariyeri ve istatistikleri!

YUSUF DEMİR'İN BİYOGRAFİSİ

Yusuf Demir, 2 Haziran 2003'te Avusturya'nın başkenti Viyana'da dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 19 yaşındadır. Galatasaray'ın bonservisli futbolcusu olan Yusuf, sağ kanat; on numara ve sol kanatta oynayabiliyor. Aynı zamanda Avusturya Milli Takımı'nda da yer almasından ötürü yabancı statüsündedir. Yusuf'un Galatasaray'daki kontratı Haziran 2026'da sona erecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Baba tarafından Trabzonlu olan Yusuf, küçük yaşlarda futbola ilgisi sebebiyle Viyana'daki futbol akademilerinden First Vienna'a yazıldı. 2010'dan 2013'e kadar oyuna dair temel bilgilerini bu ekipte edindi.

Yusuf Demir, Avusturya Milli Takımı'nda

2013'te kentin güçlü ekiplerinden Rapid Wien, Yusuf'u transfer ederek altyapısına kazandırdı. Oyuncu da profesyonel olduğu 2019 yılına kadar Rapid'in çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi.

Temmuz 2019'da A Takıma yükselirken, aynı zamanda Avusturya Milli Takımı'nın da genç yaş oluşumlarına çağrılmış ve skora olan katkısıyla dikkat çekmişti.

Yusuf Demir, Avusturya Bundesliga'da

16 yaşında profesyonel arenaya ayak basan Yusuf, o yıl 6 maça çıkarken 1 kez asist yaptı. Avrupa futboluna sunulduğu 2020-2021 sezonunda da 32 kez sahneye çıkarken 9 gol, 3 asistlik katkısıyla parmak ısırttı.

LaLiga'nın lokomotifi Barcelona, 2021 yaz transfer döneminde Rapid'e 500 bin Euro ödeyerek oyuncuyu bir sezonluğuna kiraladı. Barça, Yusuf'u beğenmesi halinde Xavi'nin onayı halinde 10 milyon Euro ödeyip genç ismin bonservisini alabilecekti.

Yusuf Demir'in Barcelona günleri

Fakat mali açıdan zor dönemden geçen Katalanlar, Yusuf'un satın alma opsiyonunu kullanmama kararı alıp 6 ayın akabinde Rapid'e geri gönderdi.

Yusuf, Rapid'e geri döndüğünde LaLiga'da 6 maça çıkarken gol veya asist yapamamıştı. Şampiyonlar Ligi'nde de 3 kez forma şansı bulmuş fakat yine skor üretememişti.

Ocak 2022'de Viyana'ya dönen Yusuf, 11 kez forma şansı bulurken sadece 1 kez fileleri sarsabildi. Eylül 2022'de de 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray'ın yolunu tuttu.

Kasımpaşa Spor Kulübü karşısında Yusuf Demir

Galatasaray, Juan Mata; Mauro Icardi, Ross Jensen ve Milot Rashica gibi isimleri renklerine bağladığı 7 Eylül gecesi Yusuf Demir'le de anlaşmaya vardı. İstanbul'a gelen genç isim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 4 yıllık kontratı imzaladı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz