Milot Rashica kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Yaz transfer döneminin aktif ekiplerinden Galatasaray, son olarak Norwich City'nin dikkat çeken ismi Milot Rashica'yı renklerine bağladı. Kosovalı futbolcu ayağının tozuyla Kasımpaşa karşısında süre de aldı. Peki, Milot Rashica kimdir ve kaç yaşındadır?

Milot Rashica kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı?
Milot Rashica kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı?
GİRİŞ 17.09.2022 01:09 GÜNCELLEME 17.09.2022 01:09

Birinci tescil döneminin kapanmasına az bir süre kala Süper Lig ekipleri kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Transfer döneminin dikkat çeken kulübü Galatasaray, Norwich City'den Milot Rashica'yı kiralık olarak kadrosuna kattı. Kosova'da futbola başlayıp kısa sürede Hollanda, Almanya ve İngiltere ekiplerinde ter döken Rashica, aynı zamanda milli takımda da mücadele ediyor. Peki, Milot Rashica kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, bir dönem 35 milyon Euro bandına kadar yükselen Rashica'nın kariyeri ve istatistikleri!

MİLOT RASHİCA'NIN BİYOGRAFİSİ

Milot Rashica, 28 Haziran 1996'da Kosova'nın kuzeyindeki Vushtrri kasabasında dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 26 yaşındadır. Sağ kanat, sol kanat ve forvet arkası olarak performans göstermektedir. Güncel değeri 7 milyon Euro bandında olan Rashica, Norwich City'den Galatasaray'a kiralandı.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Milot Rashica, diş hekimi bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak gözlerini açtı. Babası, oğlunun kendisi gibi diş hekimi olmasını istiyordu. Fakat o amcasına öykünerek futbolcu olmayı tercih etti.

Rashica'nın amcası Kosova 1. Ligi'nde profesyonel olarak mücadele ediyordu. Ülkedeki futbol camiasının içindeydi. Bu sebeple Milot'un futbolcu olması akranlarına görece daha kolaydı. 

Milot Rashica, Werder Bremen

İlk olarak Priştine'de bir akademiye kaydedildi. Oyuna dair temel bilgilerini burada öğrendi. 2010'da da doğduğu kasabanın takımı Vushtrria'nın altyapısına transfer oldu. 3 yıl süreyle çeşitli yaş kategorilerinde oynadıktan sonra A Takıma çıkarıldı.

2015'te de Hollanda Eredivisie ekibi Vitesse, Rashica için Vushtrria'ya 300 bin Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini satın aldı. Kosovalının yükselişi de Vitesse ile başlamış oldu.

3 yıl içerisinde 83 kez Eredivisie'de sahne aldı. 13 gol, 20 asistlik katkısıyla Avrupa ekiplerinin dikkatini çekti. 2018'de de 8 milyon 100 bin Euro bonservis bedeliyle Werder Bremen'e transfer oldu.

Rashica, 3 yılını geçirdiği Werder'de dünya futboluna sunuldu. Bundesliga'da 87 kez sahaya çıkarken 38 gole katkı sağladı. Piyasa değerini Aralık 2019'da 35 milyon Euro'ya kadar yükseltti. Ancak devam eden süreçte form kaybı yaşayınca Werder için istenmeyen isim haline geldi.

Milot Rashica, Norwich City

Temmuz 2021'de Norwich City, 11 milyon Euro ödeme yaparak Milot Rashica'yı renklerine bağladı. Ancak Rashica, İngiltere'de de umduğunu bulamadı. Premier Lig'de 31 kez forma şansı bulmasına karşın sadece 3 gole katkı sağlayabildi. Bu yıl da Championship'te 4 kez sahaya çıkarken 1 asist yapabildi.

Güncel değeri 7 milyon Euro'ya kadar gerileyen Kosovalı futbolcunun takımdan gönderilmesi gündemdeydi. Galatasaray, oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak renklerine bağladı. Rashica, 8 Eylül Perşembe günü sabahı İstanbul'a gelerek kendisini karşılayan kafileyle kulüp merkezine hareket etti. Süper Lig'deki ilk maçına da Kasımpaşa karşısında çıktı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz