Osame Sahraoui kimdir?

Yaz transfer döneminin kapanmasına günler kala Galatasaray'ın gündemine Valerenga'nın (Norveç) yıldız adayı Osame Sahraoui geldi. Oyuncunun menajeri Mohammed Fellah, Sarı-Kırmızılı ekibin ilgisini yaptığı açıklamayla doğruladı. Peki, Osame Sahraoui kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri!

Osame Sahraoui kimdir?
Osame Sahraoui kimdir?
GİRİŞ 05.09.2022 15:12 GÜNCELLEME 05.09.2022 15:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni sezonu Okan Buruk'la açan Galatasaray, daha önce Türkiye Şampiyonluğu yaşamış antrenörün istekleri doğrultusunda A Takım kadrosunu yapılandırmaya devam ediyor. Şimdiye dek birden fazla noktayı güçlendiren Cimbom, son olarak hücum hattının birden fazla noktasında performans gösterebilen Osame Sahraoui'yi gündemine aldı. Valerenga'da ter döken Sahraoui'nin menajeri de ilgiyi doğruladı. Peki, Osame Sahraoui kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç yıldız adayının kariyeri ve istatistikleri...

OSAME SAHRAOUİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Osame Sahraoui, 11 Haziran 2001'de Norveç'in başkenti Oslo'da dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 21 yaşındadır. 1,70 boyundaki futbolcu, Eliteserien kulüplerinden Valerenga'da profesyonel olarak forma giyiyor. Sağ ayağını kullanabilen oyuncu, sol kanat; on numara ve sağ kanat pozisyonlarında oynayabiliyor. Takımıyla olan kontratı Aralık 2023'te sona erecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Osame Sahraoui, Fas asıllı göçmen bir anne ile babanın oğlu olarak Oslo'da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda futbola olan ilgi alakasından ötürü ülkenin çeşitli akademilerinde temel eğitimini aldı.

Osame Sahraoui

2014 yılına kadar Hauketo IF'in altyapı kategorilerinde oynayan Sahraoui, aynı yıl kentin en güçlü ekiplerinden Valerenga'nın yolunu tuttu. 5 yıl süreyle burada deneyim kazandı.

Profesyonel dünyaya adım attığı 2019 yılından bu yana takımının vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi. İlk olarak Valerenga II ile gelişim sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan genç isim, 15 Mayıs 2019'da 4 yıllık kontratı imzaladı.

Geride bıraktığımız 3 sezonda Eliteserien'de 75 maça çıkarken 11 gol atıp 17 asist yaptı. 28 gole doğrudan katkı sağlarken değeri de hızla yükseldi.

Osame Sahraoui

Diego Maradona ve Zinedine Zidane'ı kendine rol model alan Osame, Transfermarkt'e göre 1.5 milyon Euro değerindedir. 

Kariyeri boyunca sadece 6 kez sarı kart cezası alan göçmen futbolcu, bir kez iki sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 

Fas ve Norveç pasaportlarına sahip olan Osame Sahraoui, şimdiye dek Norveç Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde oynadı. 7 kez U-21 maçına çıkarken 1 kez fileleri sarstı. Bu golü de Azerbaycan karşısında buldu.

Şu an takımında 10 numaralı formayı giyen genç oyuncu, kulübün en değerli isimleri arasında yer alıyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Bertil 1 yıl önce Şikayet Et
    Omar alabdullahi de Fas ve Norveç pasaportlarina sahibdi , yeter artık
    Cevapla