Paulinho kimdir?

Valerien Ismael'in istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Bayer 04 Leverkusen'in gözden düşen sol kanat oyuncusu Paulinho'yu takibe aldı. Vasco de Gama'daki performansıyla Avrupa ekiplerinin radarına giren Brezilyalı futbolcunun kiralanması gündemde. Peki, Paulinho kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, birden fazla mevkide performans gösterebilen oyuncunun kariyeri ve istatistikleri!

Paulinho kimdir?
Paulinho kimdir?
GİRİŞ 26.08.2022 12:02 GÜNCELLEME 26.08.2022 12:02

Beşiktaş'ta kadro planlaması sürüyor. Şimdiye dek orta alana, savunmaya ve hücuma takviye yapan Kara-Kartal, bu kez Paulinho'yu gözlemliyor. Almanya Bundesliga'nın köklü kulübü Bayer 04 Leverkusen'de forma giyen Brezilyalı, forma şansı bulamadığı için kiralanabilir. Nitekim Leverkusen Yönetimi de genç futbolcudan bu şekilde tasarruf etmek istiyor. Peki, Paulinho kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Brezilya Milli Takımı'yla Olimpiyat başarısı edinen oyuncunun kariyeri ve istatistikleri!

PAULİNHO'NUN BİYOGRAFİSİ

Paulinho veya tam adıyla Paulo Henrique Sampaio Filho, 15 Temmuz 2000'de Rio de Janeiro kentinde dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 22 yaşındadır. 5 yıldır profesyonel futbolculuk yapıyor. Sol kanat, sağ kanat ve on numara olarak oynayabilen Paulinho'nun Bayer 04 Leverkusen'deki kontratı 2023'te sona erecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Paulinho, futbola doğduğu kentin takımlarından Vasco de Gama'da başladı. Uzun süre bu ekibin farklı yaş kategorilerinde forma giydi. U-17'de oynarken genç takımla birlikte Sudamericana zaferi edindi.

Dele Alli kimdir?Dele Alli kimdir?

Bu başarısı A Takım heyetinin de dikkatini çekti. Devam eden günlerde Paulinho A Takım'a çıkarıldı. Bir yandan Brezilya Milli Takımı'nın da U-17 ve U-20 kategorilerinde oynuyordu.

Paulinho'nun Vasco de Gama yılları

Profesyonel camiaya ayak bastıktan sonra hızla değer kazanan Paulinho, bir yıl içinde kendisini Almanya'da buldu. 2017-18 sezonunda 18 lig maçına çıkarken 3 gol atıp 1 asist yaptı. Aynı dönem Copa Libertadores'te de 2 gol atıp 2 asistle öne çıkmıştı.

Isak Hien kimdir?Isak Hien kimdir?

Bayer 04 Leverkusen, diğer devlerden önce davranıp Temmuz 2018'de 18.5 milyon Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini aldı. Sonraki satıştan da yüzde 10'luk pay bıraktı. Ancak Avrupa macerası, Paulinho'nun beklediği yönde ilerlemedi.

Paulinho, Bayer 04 Leverkusen

Geride bıraktığımız 4 sezonda sadece 58 Bundesliga maçına çıkan futbolcu, 7 gol atıp 4 asist yaparken 2 kez de sarı kart gördü. Almanya Kupası'nda da 6 kez forma şansı buldu fakat gol veya asistle tanışamadı.

Bayer 04 Leverkusen'in uluslararası turnuvalardaki kafilesine de dahil olan hücumcu, şimdiye dek 12 UEFA Avrupa Ligi maçında sahne aldı. Burada da 1 kez gol atarken 1 kez asist yapabildi.

Paulinho

Almanya'ya geldiğinde 25 milyon Euro seviyesine çıkan Paulinho, hızla değer kaybederek 4 yılda 11 milyon Euro bandına düştü.

Ancak bu gidişat, Brezilya Milli Takımı'yla alınan zafer sonrası bir nebze olsun kayboldu denilebilir. 

U-23 takımının kadrosuna dahil edilen Paulinho, takımıyla 5 maça çıkarken 1 kez gol sevinci yaşadı. Brezilya da Japonya'daki Olimpiyat'tan altın madalyayla döndü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz