Isak Hien kimdir?

Transfer döneminin kapanmasına az bir süre kala Beşiktaş'ta gündeme Isak Hien geldi. İsveç ekibi Djugarden'da forma giyen Hien, birden fazla mevkide performans göstermesiyle öne çıkıyor. Peki takımının vazgeçilmez isimleri arasında gösterilen Isak Hien kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Hien'in kariyeri ve istatistikleri!

Isak Hien kimdir?
Isak Hien kimdir?
GİRİŞ 24.08.2022 16:35 GÜNCELLEME 24.08.2022 16:36

Valerien Ismael ile yeni sezonu açan Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı maçlar sonucunda eksik gördüğü noktaları güçlendirmeye devam ediyor. Kara-Kartal'da son olarak Isak Hien'in ismi öne çıktı. İsveç'te başarılı bir grafik çizen Burkina Faso asıllı futbolcu, opsiyonel olması sebebiyle Valerien Ismael'den geçer not aldı. Basında çıkan haberlerde de oyuncunun kulübüyle anlaşmaya varıldığı öne sürüldü. Peki, Isak Hien kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Hien'in profesyonel futbol kariyeri ve istatistikleri!

Gökdeniz Bayrakdar kimdir?Gökdeniz Bayrakdar kimdir?

ISAK HİEN'İN BİYOGRAFİSİ

Isak Hien, 13 Ocak 1999'da İsveç'in Kista kentinde dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 23 yaşındadır. 1,93 metre uzunluğundaki Hien, hem Burkina Faso hem de İsveç pasaportlarına sahip. Oyuncunun şu andaki takımı ise, İsveç Ligi'nden (Allsvenskan) Djugarden IF. Buradaki kontratı 31 Aralık 2023'te sona eriyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Isak Hien, futbola başkent Stockholm takımlarından Vasalund'da başladı. Bu ekibin çeşitli yaş kategorilerinde oynadıktan sonra Şubat 2017'de A Takım'a yükseltildi.

Isak Hien, Djugarden

Profesyonelliğe 18 yaşında adım atan Hien, ilk durağında 4 yıl boyunca efor sarf etti. İlk sezonunda sadece 2 maça çıkarken devam eden yıllarda; 18, 26 ve 17 müsabakada forma giydi. Profesyonel dünyadaki ilk golünü de 14 Eylül 2019'da Karlslunds'a karşı kaydetti.

Djugarden IF, bonservis bedeli ödemeden 2021 yılında Hien'i renklerine bağladı. Anlaşma 2,5 yılı kapsıyordu. Geride bıraktığımız sezonda 21 kez sahne alan Hien, 2 gol atıp 1 kez asist yaptı. Oyuncunun bonservis bedeli de 1 milyon Euro bandına yükseldi.

Isak Hien

Bu yıl takımıyla UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde de mücadele eden futbolcu, içerde oynanan HNK Rijeka maçında bir kez fileleri sarstı. Bu gol, onun aynı zamanda Avrupa'da attığı ilk goldü.

Basında çıkan son haberlerde Beşiktaş'ın Djugarden'a 3,1 milyon Euro; oyuncuya da senelik 900 bin Euro ödeme yapacağı ileri sürüldü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz